Στη νέα σύνθεση του ΑΣΕΠ λύνοντας μιας εκρεμμότ??τα που, όπως είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, κινδύνευε να τινάξει στον «αέρα» τις προσλήψεις των τελευταίων μηνών, συμφώνησε, η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Η απόφαση ελήφθη ύστερα από διαβούλευση με τα κόμματα,  με πλειοψηφία 4/5, όπως ορίζεται στο άρθρο 101Α του Συντάγματος. Το ΑΣΕΠ συγκροτείται από 28 μέλη  (Πρόεδρο, 3 Αντιπροέδρους και 24 Συμβούλους).

Στη θέση του Προέδρου του ΑΣΕΠ παραμένει ο κ. Ιωάννης Καραβοκύρης, Επίτιμος Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που επελέγη από τη Διάσκεψη των Προέδρων τον Νοέμβριο του 2014 για θητεία έξι (6) ετών.

Για τις θέσεις των τριών Αντιπροέδρου του ΑΣΕΠ επελέγησαν:

Ο κ. Διονύσιος Λασκαράτος, πρώην Αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και νυν Γενικός Επίτροπος Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ο κ. Ηλίας Νικολόπουλος, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου.

Ο κ. Αθανάσιος Παπαϊωάννου, δικηγόρος, πρώην Γενικός Γραμματέας της Βουλής.

Για τις θέσεις των είκοσι τεσσάρων Συμβούλων επελέγησαν:

Η κ. Ευαγγελία-Αναστασία Βασσάλου, Διδάκτωρ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, νυν Στέλεχος του ΑΣΕΠ.

Η κ. Ευαγγελία Βλάχου, υποψήφια Διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Στέλεχος της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων.

Ο κ. Γεράσιμος Δραγώνας, Μηχανολόγος Μηχανικός, με επαγγελματική εμπειρία, μεταξύ άλλων, στο Κέντρο Ερευνών Εθνικής Άμυνας, στην Αττικό Μετρό Α.Ε. και στα Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε.

Η κ. Μαρία Θεοδωράκη-Ρεντούμη, απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου (Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης) και της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, νυν Σύμβουλος του ΑΣΕΠ και πρώην εφέτης Διοικητικών Δικαστηρίων.

Ο κ. Ανδρέας Καβουρίνος, πτυχιούχος της Ανώτατης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης, πρώην Διευθυντής στον κλάδο των Επιτρόπων του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ο κ. Εμμανουήλ Καρράς, πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, με μεταπτυχιακές σπουδές στο London School of Economics, νυν στέλεχος του ΑΣΕΠ.

Ο κ. Χαρίλαος Κλουκίνας, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακή εκπαίδευση στο Ποινικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης, τέως εφέτης.

Η κ. Μαρία Λάμπρη, πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, νυν Στέλεχος του ΑΣΕΠ.

Ο κ. Ελευθέριος Μακρυλάκης, πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πολυτεχνείο Κρήτης, Επιθεωρητής-Ελεγκτής στο Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Η κ. Στέλλα Μαργέλλου, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην εφέτης Διοικητικών Δικαστηρίων.

Η κ. Δημητρούλα Μαυρομμάτη, πτυχιούχος Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, εφέτης στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.

Η κ. Φωτεινή Μπομπότη, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ και του Σαουθάμπτον, δικηγόρος Αθηνών.

Ο κ. Γεώργιος Μποροδήμος, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Ποινικό Δίκαιο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Επίτιμος Εισαγγελέας Αρείου Πάγου.

Ο κ. Παρασκευάς Νομικός, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, πρώην Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Ο κ. Κωνσταντίνος Οικονόμου, πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου στην Οικονομική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Κέιμπριτζ, Εντεταλμένος Λέκτορας στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η κ. Μαρία Παπαδάκη, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, υποψήφια Διδάκτωρ στην Κοινωνιολογία του Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, νυν Στέλεχος του ΑΣΕΠ, πρώην νομική σύμβουλος του Κέντρου Ερευνών για θέματα ισότητας.

Ο κ. Απόστολος Παπατόλιας, Διδάκτωρ Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Paris X-Nanterre, πρώην Ειδικός Επιστήμονας του Συνηγόρου του Πολίτη, πρώην στέλεχος ΜΟΔ Α.Ε., μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Διατραπεζικού Κέντρου Εκπαίδευσης και Τεκμηρίωσης της ΟΤΟΕ.

Η κ. Ισιδώρα Παπαφράγκου, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο London School of Economics and Political Science, πρώην Πρόεδρος Εφετών του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά, νυν Επίτροπος στη Γενική Επιτροπεία της Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων.

Η κ. Βασιλική Ρέππα, πτυχιούχος Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Δημόσιο Δίκαιο και τις Πολιτικές Επιστήμες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, νυν Στέλεχος του ΑΣΕΠ.

Ο κ. Ιωάννης Σακέλλης, πτυχιούχος Οικονομικών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής  του Παντείου Πανεπιστημίου, πρώην Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη και πρώην Πρόεδρος του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης του Υπουργείου Εργασίας.

Ο κ. Κωνσταντίνος Σιασιάκος, Διδάκτωρ του Τμήματος Ηλεκτρολόγων-Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, νυν Στέλεχος του ΑΣΕΠ.

Η κ. Θάλεια Φωτεινοπούλου-Κατσιώτη, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, νυν Σύμβουλος του ΑΣΕΠ, πρώην Σύμβουλος Δημόσιας Διοίκησης σε προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Βασίλειος Τζέμος, Διδάκτωρ Δημοσίου και Ευρωπαϊκού Δικαίου του Πανεπιστημίου του Φράιμπουργκ, δικηγόρος, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων, πρώην Ειδικός Επιστήμονας του Συνηγόρου του Πολίτη.

Ο κ. Ηλίας Ψώνης, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Επίτιμος Αντιπρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

aftodioikisi.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here