Το Σάββατο αναμένεται να γίνουν γνωστά τα ονόματα που θα απαρτίζουν την Επιτροπή Εξομάλυνσης, με το όνομα τ??υ προέδρου όμως να έχει διαρρεύσει ήδη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Σπορ FM, το επί χρόνια μέλος του Διεθνούς Αθλητικού Δικαστηρίου της Λωζάνης (CAS), Πέτρος Μαυροειδής, αναμένεται να αποτελέσει τον νέο πρόεδρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, μετά τα όσα έχουν λάβει χώρα τις τελευταίες εβδομάδες. 

Κύκλοι από το περιβάλλον του κ. Μαυροειδή τονίζουν πως ο ίδιος είναι θετικός ως προς το να αναλάβει τα συγκεκριμένα καθήκοντα, με σκοπό να βγει το ελληνικό ποδόσφαιρο από το αδιέξοδο της διαφθοράς, στο οποίο έχει εγκλωβιστεί εδώ και αρκετά χρόνια. 

Σε ό,τι αφορά το βιογραφικό του, σπούδασε νομικά στη Γερμανία, ενώ έκανε μεταπτυχιακά στο διεθνές δίκαιο σε ΗΠΑ και Βρυξέλλες. Εδώ και μία πενταετία είναι καθηγητής Δικαίου στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο στην Φλωρεντία, καθώς επίσης διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια από το 2003.

Από εκεί και πέρα ακόμη δεν έχει αποφασιστεί αν η Επιτροπή Εξομάλυνσης θα είναι πενταμελής ή επταμελής, με τονΚωστάκη Κουτσοκούμνη πάντως να επιθυμεί το πρώτο. Αξιοσημείωτο ότι στη σύνθεσή της θα βρίσκεται τουλάχιστον ένας ποδοσφαιριστής, με τον Άγγελο Χαριστέα να φαντάζει το φαβορί, ενώ εφόσον μπει και δεύτερος, επικρατέστερος προβάλει ο Άγγελος Μπασινάς. Επιπλέον, πρόκειται να υπάρξει κι ένας πρόσωπο από το Υπουργείο, που πιθανότατα θα είναι δικαστικός.

Στο ενδεχόμενο πάντως που η επιτροπή είναι πενταμελής, η φημολογία θέλει και τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη να βρίσκεται σε αυτή, όχι όμως κι αν είναι επταμελής. Στην τελευταία πάντως περίπτωση, θέση αναμένεται να έχει κι ένας δημοσιογράφος.

Οσο για τη θέση του αρχιδιαιτητή, ο εκλεκτός είναι ο Γιώργος Μπίκας, στον οποίο ωστόσο ο Κύπριος παράγοντας φέρεται να επιθυμεί να δώσει και θέση στην Επιτροπή Εξομάλυνσης. 

Ο Πέτρος Μαυροειδής
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here