Πολλαπλά και με πολλούς αποδέκτες τα μηνύματα που εξέπεμψαν οι γουνοποιοί στην τετράωρης διάρκειας ημερίδ?? για τη γούνα που διοργάνωσαν από κοινού οι φορείς του κλάδου.

Από τις τοποθετήσεις των γουνοποιών  δεν έλειψαν δόσεις αυτοκριτικής για τα λάθη του παρελθόντος – αλλά και του παρόντος -, ενώ δεν ήταν λίγες οι φωνές που ζήτησαν – για πολλοστή φορά – την ενότητα του κλάδου, που, όμως, και σε αυτή την περίπτωση δεν φάνηκε να δρομολογείται, παρά τις πολλές εκκλήσεις, από όλες τις πλευρές.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας έγιναν αναφορές στην κρίση που βιώνει ο κλάδος εδώ και δύο χρόνια, η οποία …απειλεί με λουκέτο το σύνολο σχεδόν των γουνοποιητικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, παρά το γεγονός ότι, παγκοσμίως, τα πράγματα είναι πολύ θετικά για τη γούνα, που έχει μπει στις πασαρέλες και τα σαλόνια των μεγαλύτερων σχεδιαστών μόδας, ενώ κατέστη σαφές από τους ομιλητές πως αναγκαία είναι η αλλαγή στη νοοτροπία και την επιχειρηματική προσπάθεια των γουνοποιών, διαφορετικά, σε πολύ μικρό διάστημα από σήμερα, ο κλάδος θα καταστεί …παρελθόν.

Πολύ σημαντικό δε, κρίθηκε το άνοιγμα νέων αγορών, καθώς έχει αποδειχθεί ότι η αγορά της Ρωσίας δεν επαρκεί, ενώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατατέθηκαν, εξίσου σημαντικές είναι και οι αγορές της Αμερικής και της Κίνας, αλλά και της Ευρώπης, στην οποία η Καστοριά …γύρισε την πλάτη, όταν αντιλήφθηκε την εύκολη πρόσβαση στη Ρωσία.

Ξεχώρισαν γουνοποιοί, οι οποίοι μίλησαν τη γλώσσα της αλήθειας σε σχέση με τις ευθύνες του ίδιου του κλάδου απέναντι στην κρίση, την οποία χειρίστηκαν πάρα πολύ άσχημα, κάνοντας τραγικά λάθη.

Αναλυτικό ρεπορτάζ για την ημερίδα στη ΣΕΝΤΡΑ που κυκλοφορεί την Τετάρτη 6 Ιουνίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here