Αυτό το μοναδικό στην Ελλάδα μεταπτυχιακό πρόγραμμα, διευθυντής του οποίου είναι ο καθηγητής D. Sc. Econ., Ευάγγελος Σίσκος, λειτουργεί στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ήδη τέσσερα χρόνια.

Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε σε πανηγυρικό κλίμα η πρώτη ορκωμοσία αποφοίτησης των 40 πρώτων φοιτητών του μεταπτυχιακού προγράμματος «Διαχείριση και Μεταφορά Φυσικού Αερίου και πετρελαίου», στο μεγάλο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά.

Αυτό το μοναδικό στην Ελλάδα μεταπτυχιακό πρόγραμμα διευθυντής του οποίου είναι ο καθηγητής D. Sc. Econ., Ευάγγελος Σίσκος, λειτουργεί στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ήδη τέσσερα χρόνια, από το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, και μέχρι σήμερα φοιτούν σ’ αυτό 138 Έλληνες φοιτητές και δύο αλλοδαποί.

Σκοπός του προγράμματος είναι η εξειδίκευση πτυχιούχων ανώτερης εκπαίδευσης στους τομείς τεχνολογίας και οικονομίας των μονάδων παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου. Το πρόγραμμα ήταν μια υπόσχεση της εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου του Αζερμπαϊτζάν SOCAR κατά την περίοδο της έναρξης των διαπραγματεύσεων για την κατασκευή του αγωγού ΤΑΡ.

Η SOCAR πάντοτε πιστεύει στο μεγάλο έργο της μόρφωσης, και γι’ αυτό επενδύει σε αυτήν σε πολλά σημεία της γης. Συνεπής στις υποσχέσεις της, η εταιρεία του Αζερμπαϊτζάν χρηματοδοτεί, μέσω του ΤΑΡ, την εξέλιξη αυτού του μεταπτυχιακού και προσφέρει την τεχνογνωσία του Κρατικού Οικονομικού Πανεπιστημίου του Αζερμπαϊτζάν.

Ο τίτλος του προγράμματος είναι: Eλληνο-Αζέρικο Διεθνές Διιδρυματικό – Διατμηματικό Κοινό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διαχείριση και Μεταφορά Φυσικού Αερίου και Πετρελαίου» mogmat.uowm.gr. Σημαντική είναι και η συνεισφορά του Ιδρύματος Μποδοσάκη στην εκπόνηση του προγράμματος.

2-page-001.jpg

Την τελετή ορκωμοσίας τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτησαν: Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας καθηγητής κ. Θεόδωρος Θεοδουλίδης, ο πρύτανης του Κρατικού Οικονομικού Πανεπιστημίου του Αζερμπαϊτζάν καθηγητής κ. Adalat Muradov, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Φίλιππος Πετσάλνικος, ο επιτετραμμένος της Πρεσβείας του Αζερμπαιτζάν στην Ελλάδα κ. Eldar Aliyev, βουλευτής και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων του Εθνικού Κοινοβουλίου του Αζερμπαϊτζάν κ. Φαλίζ Μουσταφά, ο βουλευτής της ΝΔ κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου, η διευθύντρια του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κ. Μαρία Αντωνίου, ο δήμαρχος Καστοριάς κ. Ιωάννης Κορεντσίδης, ο σύμβουλος του υπουργείου Ενέργειας κ. Δημήτρης Αρβανίτης, ο διευθυντής του ΤΑΡ στη Δυτική Μακεδονία κ. Μιχάλης Γκοσλιόπουλος, η διαχειρίστρια του Ιδρύματος Μποδοσάκη κυρία Τζένη Λαζάρου, ο πρόεδρος του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας κ. Παναγιώτης Σερδάρης, ο διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος κ. Ευάγγελος Σίσκος, διευθυντής του ΠΜΣ MOGMAT. Παρευρέθησαν συγγενείς και φίλοι των αποφοίτων και πλήθος κόσμου.

img-1619.jpg

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here