Το κόμμα των Εργατικών άλλαξε την στάση του για την παραμονή στην ενιαία αγορά, που σημαίνει ότι αποδέχεται την ελεύθερη μετακίνηση

Το κόμμα των Εργατικών και το Εθνικό Κόμμα Σκοτίας ανακοίνωσαν ότι θα στηρίξουν την πρόταση «Κοινή Αγορά 2.0» για την παραμονή στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά, εάν επιλεγεί από τον πρόεδρο της Βουλής, Τζον Μπέρκοου, και συμπεριληφθεί στις σημερινές ενδεικτικές ψηφοφορίες.

Το κόμμα των Εργατικών άλλαξε την στάση του για την παραμονή στην ενιαία αγορά, που σημαίνει ότι αποδέχεται την ελεύθερη μετακίνηση. «Σε συμφωνία με την πολιτική μας, υποστηρίζουμε προτάσεις που κρατούν τις επιλογές στο τραπέζι για να αποφύγουμε την καταστροφική συμφωνία του Συντηρητικού κόμματος ή την καθόλου συμφωνία, να χτίσουμε μια συναίνεση στη Βουλή, να σπάσουμε το αδιέξοδο και να προσφέρουμε ένα αποτέλεσμα για όλη τη χώρα» δήλωσε εκπρόσωπος του κόμματος σχετικά με τις σημερινές ψηφοφορίες.

Το Εθνικό Κόμμα Σκοτίας θα ψηφίσει επίσης υπέρ της παραμονής στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά, ενώ στον πρώτο γύρο ψηφοφοριών απείχε από την στήριξη της πρότασης, που τελικά μειοψήφησε με 94 ψήφους διαφορά. Η αποδοχή της πρότασης από το κόμμα παίζει σημαντικό ρόλο, καθώς διαθέτει 35 έδρες στο κοινοβούλιο.

Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here