Μέσα από τις πολύχρωμες ζωγραφιές «φώτισαν» αυτές τις διαφορετικές γιορτές στέλνοντας τα δικά τους μηνύματα σε όλο τον κόσμο, για υγεία και ευτυχία

Μπορεί τις φετινές διαφορετικές γιορτές να μην είχαν στη διάθεσή τους χαρτόνια με εντυπωσιακά χρώματα, γυαλιστερά αυτοκόλλητα, αλλά και τα υλικά που χρησιμοποιούν στο εργαστήριο του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος, αυτό δεν τους εμπόδισε από το να δημιουργήσουν με μπογιές και μαρκαδόρους τις φετινές ευχετήριες κάρτες και παράλληλα να δώσουν σε όλους εμάς ένα μήνυμα, πως ακόμα και όταν όλα είναι διαφορετικά, μπορούμε με τα υλικά που έχουμε, να δημιουργήσουμε και να ζήσουμε τη μαγεία των Χριστουγέννων.

3-karta-down.jpg
2-karta-down.jpg
4-karta-down.jpg

«Ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος ανταποκρίθηκε με μεγάλη χαρά στο κάλεσμα της ‘ΜτΚ’ να δημιουργήσουν τα παιδιά τις Χριστουγεννιάτικες κάρτες που θα δημοσιευτούν για δεύτερη φορά στην ιστορική εφημερίδα της πόλης. Η χαρά της δημιουργίας ήταν μεγάλη και οι συνθήκες περιορισμού δεν στάθηκαν ικανές να κάμψουν την έμπνευση, τη χαρά της δημιουργίας και την αποτύπωση του Χριστουγεννιάτικου κλίματος στις ζωγραφιές που δημιούργησαν τα παιδιά» δηλώνει ο Σταύρος Τσιφλίκης, πρόεδρος του δ.σ. του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος.

«Οι συνθήκες είναι για όλους πρωτόγνωρες τις φετινές γιορτές και τα άτομα με Σύνδρομο Down, παιδιά και ενήλικες, προσαρμόζονται στα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί και τους εμποδίζουν από τη διατήρηση της καθημερινότητάς τους και την επιπλέον σημασία που έχει στη ζωή τους. Ευελπιστούμε όλα αυτά να τελειώσουν γρήγορα και να επιστρέψουν με τη σειρά τους στις δομές του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος και στα προγράμματά τους, που έχουν εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Ευχόμαστε στους αναγνώστες της εφημερίδας, τους εργαζόμενους της και σε όλο τον κόσμο Καλά Χριστούγεννα με υγεία και η νέα χρονιά να φέρει ευτυχία και ομαλότητα στις ζωές όλων μας».

* Δημοσιεύτηκε στη “ΜτΚ” στις 25-27 Δεκεμβρίου 2020. makthes.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here