Η ομάδα του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης νίκησε τη Γαλλία με 74-63 στον τελικό και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο του Παγκόσμιου Σχολικού Πρωταθλήματος!

Πρόκειται για μια σπουδαία διάκριση για την Ελλάδα, που εκπροσωπήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης.

Θυμίζουμε ότι, στον ημιτελικό της διοργάνωσης που διεξήχθη στο Μακάο, στην Κίνα, το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης νίκησε τη Σερβία με 58-41.

Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης

Σήμερα (2/7), η ομάδα του Ανδρέα Καραπιπερίδη νίκησε και τη Γαλλία με 74-63 και κατέκτησε πανάξια το χρυσό μετάλλιο και τον Παγκόσμιο Τίτλο.

Τα δεκάλεπτα με πρώτη τη Γαλλία: 18-27, 32-41, 46-62, 63-74

Δείτε την απονομή του χρυσού μεταλλίου και το σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ:

Η πορεία προς το χρυσό και οι συντελεστές

Στο δρόμο για τον τελικό, το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης νίκησε στον όμιλο την Τουρκία (61-47) τη Βουλγαρία (90-51) και την Κύπρο (69-46), ενώ ηττήθηκε από την Κίνα (2) με 83-87.

Στον προημιτελικό νίκησε την Κίνα (1) με 76-69, στον ημιτελικό τη Σερβία με 58-41 και στον μεγάλο τελικό τη Γαλλία με 74-63.

Στην ομάδα του Κολλεγίου αγωνίστηκαν παιδιά ομάδων της Θεσσαλονίκης: Τσαχτσίρας, Καζαμίας, Πουρλίδας, Γιαννίκος (Άρης), Πέργουλης, Καρπούζης, Γιαννάτος, Μανθόπουλος, Λέφας (ΠΑΟΚ) Μακαρατζής, Χαρτώνας (ΔΕΚΑ) και ο Μάνασης της ΧΑΝΘ.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Ανδρέας Καραπιπερίδης με συνεργάτη τον Ιωάννη Δεμερτζή, ενώ γενικός αρχηγός και γυμναστής είναι ο Δημήτρης Τσιότρας.

allstarbasket.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here