Για τον εσωκομματικό «εμφύλιο» που έχει ξεσπάσει στην αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή την ευχή του προέδρου τους ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα για την Κοίμηση της Θεοτόκου, ανήμερα της Παναγίας και τα καυστικά σχόλια τοπικών μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στην Καστοριά μίλησε στον Χρήστο Νατσούλη και τον Antennes 93.6 o συντονιστής ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Καστοριάς, Διονύσης Μωυσίδης.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το πώς σχολιάζει τη σκληρή κριτική που άσκησαν στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής στο επίμαχο post και τα σχόλια τύπου «Πώς φτάσαμε σε αυτά τα χάλια», ο κ. Μωυσίδης είπε πως: «Τα πιστεύω του καθενός δεν θα τα ερμηνέψω. Αν ο καθένας έχει μια αντίρρηση σε κάτι, μια αντίθετη άποψη, καλώς κάνει και την εκφράζει. Και εδώ, μάλιστα, πρέπει να τους συγχαρούμε, γιατί προβάλουν τη δημοκρατία και τα λένε ευθαρσώς» και συνέχισε «Δεν νομίζω ότι παρέκκλινε κάνεις. Εξέφρασαν την άποψή τους σε ένα θέμα, δεν υπάρχει συγκεκριμένη θέση για τα θρησκευτικά ή οποιαδήποτε ζητήματα. Υπάρχει ελεύθερη βούληση των πολιτών με τα θρησκευτικά τους πιστεύω. Δεν το καταλαβαίνω το ερώτημά. Έκανε ένα ευχετήριο ο πρόεδρος του κόμματος και ο καθένας μπορεί να εκφράσει την άποψή του»,  συμπληρώνοντας όμως ότι μπορεί να γράφτηκαν εν θερμώ.

Πάντως, όταν ρωτήθηκε για την προσωπική του άποψη αναφορικά με την ανάρτηση του κ. Τσίπρα, ο κ. Μωυσίδης απέφυγε να τοποθετηθεί λέγοντας: «Αφήστε τώρα τα προσωπικά, για το αν συμφωνώ ή όχι γιατί Θα ανοίξουμε μία άλλη συζήτηση…».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το καινούργιο καταστατικό που δημιούργησε, είναι πλέον το κόμμα των μελών του. Υπάρχει δημοκρατία, εσωκομματικά κάθε μέλος από τον πρόεδρο μέχρι τον οποιονδήποτε έχει ισονομία. Ο καθένας έχει το δικαίωμα στο λόγο και την αντίρρηση Διαφωνίες μπορεί να βρεθούν οι μεγαλύτερες συμφωνίες. Και φυσικά όταν κάποιος έρθει να γραφτεί στον ΣΥΡΙΖΑ δεν το ζητάμε τη θρησκευτική του ταυτότητα σε όποια θρησκεία και αν πιστεύει», είπε ο κ. Μωυσίδης.  

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μωυσίδης ανέφερε πως «υπάρχουν πολλά δημοσιεύματα που δίνονται από άλλους γιατί αυτοί που τα διοχετεύουν δεν θέλουν να μιλήσουν και τα διασπείρουν από δω κι από κει και δημιουργούν έριδες και φασαρίες», όταν όμως ζητήθηκαν διευκρινήσεις από τον κ. Νατσούλη, ο κ. Μωυσίδης είπε πως δεν ξέρει κάποιον!

Ακούστε όλη τη συνέντευξη του συντονιστή της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς, Διονύση Μωύσίδη στους Antennes 93.6.

Να θυμίσουμε ότι με σχόλια όπως «Που να το φανταστούμε ότι θα φτάσουμε σε αυτό το χάλι……», «μήνυμα αλά αρχιεπίσκοπος», «Πρόεδρε, μια καλή ιδέα θα ήταν να γιορτάσουμε του χρόνου και την Παναγία την Κομμουνο-σοσιαλίστρια», και «μάλλον κάποιος χάκαρε τον λογαριασμό του», στελέχη της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς, μια μέρα μετά τη γιορτή της Παναγίας, εξέφρασαν μέσω Facebook την έντονη δυσφορία τους απέναντι στην επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να ευχηθεί με ένα θρησκευτικό μήνυμα, ανήμερα της Παναγίας.

Συγκεκριμένα, τη δυσαρέσκεια του για την επιλογή του Αλ. Τσίπρα εξέφρασε με ανάρτησή του το στέλεχος της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς, Δημήτρης Σμιξιώτης, την Κυριακή 16 Αυγούστου γράφοντας: «Πρόεδρε, μια καλή ιδέα θα ήταν να γιορτάσουμε του χρόνου και την Παναγία την Κομμουνο-σοσιαλίστρια. Στο κάτω κάτω και ο Χριστός αριστερός ήταν.»

Άμεση ήταν η… αντίδραση του στελέχους της Νομαρχιακή Επιτροπής, Περικλή Ζαγάρα, ο οποίος έκανε λόγω για «χάλια». Συγκεκριμένα σχολίασε: «Κάποτε κοροϊδεύαμε τόν Παπανδρέου που ξεκινούσε από την Παναγία Σουμελά και κατέληγε στο Μαυσωλείο του Λένιν . Που νά το φανταστούμε ότι θα φτάσουμε σέ αυτό το χάλι……», για να λάβει το «like», ενός ακόμη στελέχους του τοπικής Επιτροπής, Ιωάννη Αλκιβιάδη.

Θέση πήρε και ο υποψήφιος στις εκλογές του 2019 και πρώην συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς, Στέφανος Μπαλταγιάννης, χαρακτηρίζοντας εμμέσως τον Αλέξη Τσίπρα… αρχιεπίσκοπο!: «Καλά μια χαρά ήταν τα μηνυματα τα προηγούμενα χρόνια. Ποιος τη σκέφτηκε τη συγκεκριμένη ανάρτηση., Αλλο το θρησκευτικό αίσθημα η θρησκευτική ελευθερία κτλ και άλλο το μνμ αλα αρχιεπίσκοπος».

Μάλιστα από το επίμαχο post του κ. Δημήτρη Σμιξιώτη εκφράζεται μια γενικότερη δυσαρέσκεια απέναντι στην Κουμουνδούρου, αφού γίνεται λόγος για αδιαφορία απέναντι στα αιτήματα της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς.

Σε διαφορετικό μήκος κύματος, πάντως κινείται η βουλευτής του νομού Καστοριάς με τον ΣΥΡΙΖΑ, Ολυμπία Τελιγιορίδου, της οποίας οι σχέσεις με τον Αλέξη Τσίπρα είναι άριστες. Όπως μαθαίνουμε, η κ. Τελιγιορίδου στηρίζει στο ακέραιο τον Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς τον ως τη μοναδική επιλογή για τη δημοκρατική παράταξη.

Άλλωστε, οι άριστες σχέσεις των δύο επισφραγίστηκαν όταν η Καστοριανή πολιτικός υπουργοποιήθηκε από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, ενώ και σήμερα η ίδια συμμετέχει σε περιοδείες δίπλα στον πρόεδρο του κόμματος, όπως αυτές στην Καρδίτσα, την Αιτωλοακαρνανία κ.λπ.

H ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα: στις 15 Αυγούστου

«Ο λαός μας τιμά σήμερα την Παναγία. Την Aνύμφευτη Nύμφη, την Υπέρμαχο Στρατηγό, την Ελεούσα, τη Γιάτρισσα, τη Θαλασσινή, την Παρηγορήτρα. Τη Μάνα που προστατεύει τους αδύναμους και σκέπει τους αδικημένους. Που συγχωρεί και δεν τιμωρεί, και το όνομά της βρίσκεται στα χείλη όσων αισθάνονται ότι έχουν την ανάγκη της.

Στις σκοτεινές μέρες που περνάμε, με την υγειονομική και την οικονομική κρίση, αλλά και με τις τουρκικές προκλήσεις σε βάρος της πατρίδας μας, χρειαζόμαστε όλες και όλοι το κουράγιο, την ελπίδα, το φως, που η πίστη καθενός, αλλά και ο σεβασμός στην πίστη καθενός, στις παραδόσεις και στη λαϊκή ψυχή, μπορούν να προσφέρουν.

Χρόνια πολλά στις απανταχού Ελληνίδες, χρόνια πολλά στους απανταχού Έλληνες!»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here