Συνέντευξη στον Χρήστο Νατσούλη και τον Antennes 93.6, παραχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Δημήτρης Σαββόπουλος ενόψει της πολυαναμενόμενης λήξης του lockdown στη Μεσοποταμία και την ένταξή της στο γενικό καθεστώς που επικρατεί στην Καστοριά δηλαδή της απαγόρευσης κυκλοφορίας από 8 το βράδυ έως 8 το πρωί.

«Από τις 3 Απριλίου και μέχρι σήμερα δεν έχουμε κανένα νέο κρούσμα σε όλη τη δημοτική ενότητα Μεσοποταμίας», σημείωσε ο κ. Σαββόπουλος και συμπλήρωσε «ήταν μία δύσκολη περίοδο για όλους κυρίως για τους κατοίκους των εξ αυτών χωριών αλλά και για εμάς που καλούμαστε να πάρουμε αποφάσεις και να σημειώσουμε ότι σε τρία από τα έξι χωριά δεν υπήρχε κανένα βεβαιωμένο κρούσμα».

Για την κριτική στις Αρχές του τόπου
Την κριτική που δέχεται ο ίδιος αλλά και γενικότερα οι θεσμικοί φορείς της Καστοριάς ο Αντιπεριφερειάρχης σημείωσε πώς: «Νομίζω ότι θα έρθει η ώρα που ο καθένας με το θάρρος της γνώμης του θα πει την άποψή του. Καλό θα ήταν -και το λέω έτσι με όλη την εντιμότητα που με διακρίνει- ότι αυτοί που τώρα σήμερα μας κατακρίνουν και κυρίως αυτοί που έχουν ασχοληθεί με τα κοινά, θα ήταν πιο έντιμο να ασκήσουν αυτή την άποψη στην 15 Μαρτίου όταν είχαμε κάνει την επιστολή. Γιατί τώρα, όταν βγαίνει κάποιος μετά από 40 μέρες και όταν έχουν μηδενίσει τα κρούσματα και να μην ζει καν στην Καστοριά το θεωρώ τουλάχιστον ανέντιμο. 

Αν ασκεί κάποιος κριτική από τη δημοτική ενότητα Μεσοποταμίας, που είναι και ο τόπος καταγωγής μου, το δικαιολογώ γιατί οι άνθρωποι αυτοί πέρασαν δύσκολες στιγμές. Δεν μιλάω για τους απλούς πολίτες. Υπάρχουν συμπολίτες μας που πέρασαν και συνεχίζουν να περνούν δύσκολα, που τους έχουν τελειώσει ακόμα και τα χρήματα. Θέλω να ζητήσω συγνώμη από αυτούς τους συμπολίτες μας και για τα λάθη που ενδεχομένως κάναμε».

Τι αλλάζει στις 27 Απριλίου
Αναφορικά με το τι πρόκειται να αλλάξει για την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς στις 27 Απριλίου οπότε και λήγουν τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα ο κ. Σαββόπουλος εξήγησε πως εξήγησε πως: «Θεωρώ ότι το 8 με 8 είναι πρόβλημα. Είναι πολύ αργά να ξεκινάει η μέρα στις 8 το πρωί γιατί περιορίζει τη μετακίνηση πολλών επαγγελματιών όπως οι κτηνοτρόφοι ή οι αρτοποιοί. Πιστεύω ότι θα αρθεί μέτρο γιατί ούτως ή άλλως μετά τις 8 το βράδυ δεν κυκλοφορεί κανείς. 

Έχοντας ως δεδομένο ότι τις τελευταίες 7 μέρες δεν έχει εμφανιστεί κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα λογικά θα πρέπει να περάσουμε στα μέτρα που αφορούν όλη την Ελλάδα. Θα ξαναπώ όμως ότι δεν είμαι ειδικός. Ο ΕΟΔΥ και το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, έχει όλα τα στοιχεία για να πάρει και τις ανάλογες αποφάσεις. Εγώ θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς τους ανθρώπους που υπέμειναν αυτή την κατάσταση αλλά και την Αστυνομική Διεύθυνση Καστοριάς για όλη της τη βοήθεια».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here