Συνέντευξη για το θέμα της σήραγγας της Κλεισούρας, έδωσε σήμερα το πρωί στον Χρήστο Νατσούλη και στον Antennes FM 93,6 ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Δημήτρης Σαββόπουλος.

Αρχικά ο κ. Σαββόπουλος τόνισε την σημαντικότητα του έργου: «Είναι μια σημαντική απόφαση. Ξέρουμε όλοι τα οφέλη του συγκεκριμένου έργου για την ευρύτερη περιοχή, τόσο της Καστοριάς, όσο της Φλώρινας μέσω του Αμυνταίου, όσο και της Κοζάνης μέσω της Πτολεμαΐδας» και συμπλήρωσε: «πιστεύω πως είναι η κατάλληλη ευκαιρία και στιγμή για το συγκεκριμένο έργο. Αν δεν υλοποιηθεί τώρα δεν θα γίνει ποτέ»

Ενώ παράλληλα σημείωση: «Είναι ένα μεγάλο έργο και φαντάζομαι ότι θα πρέπει να βρεθεί το νομοθετικό πλαίσιο και να κάνουμε μια προγραμματική σύμβαση με μια εταιρία όπως είναι η Εγνατία, η οποία έχει μεγάλη εμπειρία σε αυτού του είδους τις κατασκευές. Μην έχουμε τα προβλήματα όπως με το φράγμα του Νεστορίου. Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς πιστεύω δεν θα είναι σε θέση να μπορεί να το επιβλέψει. Δεν πρέπει να λέμε ότι μπορούμε να επιβλέψουμε ένα τόσο μεγάλο έργο. Πιθανόν να χρειαστεί και η εκχώρηση όσο αναφορά τη διαδικασία της δημοπράτησης, σίγουρα και της επίβλεψης και οι πληρωμές θα γίνονται από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Μεγάλα έργα θεωρούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτά που είναι άνω των 50 εκατομμυρίων ευρώ. Για να πάρει την προέγκριση δημοπράτησης θα πρέπει να έχουμε και την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω των Βρυξελλών το οποίο μπορεί να μας καθυστερήσει από τρεις έως έξι μήνες. Εφόσον όλα πάνε καλά μέχρι το επόμενο καλοκαίρι θα είμαστε σε φάση δημοπράτησης».

Μάλιστα, ο κ. Σαββόπουλος επισήμανε ότι το μόνο απόλυτα ώριμο έργο αυτήν τη στιγμή στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι η σήραγγα της Κλεισούρας.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, Δημήτρη Σαββόπουλου στον Χρήστο Νατσούλη:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here