Δ. Σαββόπουλος: «Προσπαθούμε εδώ και δύο εβδομάδες να πείσουμε την πολιτεία να πάρει μέτρα»

Τον κώδωνα του κινδύνου για την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Καστοριά έκρουσε ο Δημήτρης Σαββόπουλος.

Ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία ‘Ωρα MEGA», περιέγραψε τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ένας ολόκληρος νομός.

«Προσπαθούμε εδώ και δύο εβδομάδες να πείσουμε την πολιτεία να πάρει μέτρα. Στην Καστοριά  έχουμε πολλά κρούσματα με τον αναλογικά με τον πλήθυσμό μας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Μέχρι στιγμής, στην Καστοριά υπάρχουν 34 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ τέσσερις κάτοικοι έχασαν τη ζωή τους από την ιογενή πνευμονία.

Μεταξύ αυτών που νοσούν είναι και 13 υγειονομικοί υπάλληλοι του τοπικού νοσοκομείου, ενώ άλλοι 14 κάτοικοι της Καστοριάς νοσηλεύονται σε βαριά κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Σαββόπουλος ζήτησε να εξεταστούν για κορωνοϊό όλοι οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Καστοριάς, ενώ έκανε λόγο πως αργούν αρκετά να βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων όσων ελέγθηκαν ήδη.

Παράλληλα, επισήμανε ότι πραγματοποιούνται απολυμάνσεις στο νοσοκομείο της Καστοριάς, όμως ο φόβος είναι διάχυτος στους πολίτες, οι οποίοι, όπως λέει, φοβούνται να το επισκεφτούν.

«Είναι ήρωες αυτοί που εργάζονται τώρα στο νοσοκομείο Καστοριάς. Χρειαζόμαστε άμεσα υλικά και είδη πρώτης ανάγκης, αναπνευστήρες, για να μη γίνουμε Ισπανία και Ιταλία» κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here