Δεύτερο Δεκαπενταύγουστο έζησε η Γράμμουστα, ακριβώς την επομένη μέρα, δηλαδή χθες Πέμπτη 16 Αυγούστου, όπου βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ. Σεραφείμ.

Παρότι ήταν μέρα καθημερινή, η μεγάλη αγάπη προς την περιοχή αλλά κυρίως προς την Παναγία την Οδηγήτρια, οδήγησε την επόμενη μέρα του Δεκαπενταύγουστου, τον Ποιμενάρχη της Καστοριάς, στην μαρτυρική Γράμμουστα, αποδίδοντας περισπούδαστη τιμή και ευλάβεια τόσο στα αιματοβαμμένα χώματα αλλά και στην «Κυρά των Αγγέλων» την Παναγία. Ο Σεβαμιώατος Μητροπολίτης με την συνοδεία του, κατέφθασε νωρίς το πρωί της Πέμπτης, για να τελέσει Θεία Λειτουργία, καθώς ανήμερα της εορτής της Παναγίας είναι αδύνατον να βρίσκεται εκεί, λόγω της εορτής και την πανήγυρις του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Καστοριάς, που τιμάται επίσης στην Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Μάλιστα, πολλοί από τους κατοίκους παρέμειναν στην κοινότητα για να είναι παρόντες στην Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο Μητροπολίτης, ο οποίος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε εκτενώς στη συγκινητική απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις φυλακές της Τουρκίας. Ένα γεγονός που πλέον συνδεδεμένο με την εορτή της Παναγίας, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη συγκίνηση. Την Θεία Λειτουργία, εκτός κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής, παρακολούθησαν με ευλάβεια και οι υπηρεντούντες στο Εθνικό Φυλάκιο του Ελληνικού Στρατού, που βρίσκεται εκεί.

Μάλιστα, όπως έχει μετάδοσή η sentra.com.gr από φέτος και στο εξής, καθιερώνεται να τελείται Θεία Λειτουργία, εκτός από την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου, όποτε και εορτάζει ο Ιερός Ναός, αλλά και κάθε 16 Αυγούστου, παρουσία του Μητροπολίτου Καστοριάς.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here