Διαδοχικές συναντήσεις σε Υπουργεία πραγματοποίησε στην Αθήνα η επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου.

Πιο συγκεκριμένα, είχε συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τον Υπουργό Μάκη Βορίδη και τον Υφυπουργό Κώστα Σκρέκα. Επί τάπητος τέθηκαν όλα τα τρέχοντα ζητήματα με κυρίαρχο την κατάσταση που επικρατεί στα εκτροφεία μινγκ στη Δυτική Μακεδονία.

«Από την πρώτη στιγμή καταβάλλαμε τεράστια προσπάθεια σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, τους φορείς, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τις αρμόδιες υπηρεσίες της καθώς και τη γενική διεύθυνση κτηνιατρικής του Υπουργείου για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία και να προλάβουμε δυσάρεστες καταστάσεις. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να προστατέψουμε την εκτροφή», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Αντωνίου.

Όπως δήλωσε και ο ίδιος ο Υπουργός στη Βουλή δεν είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησής να σταματήσει την εκτροφή γουνοφόρων ζώων. Ο κλάδος θα λάβει μάλιστα κρατική ενίσχυση 3 εκατ. ευρώ ενώ θα δοθούν και αποζημιώσεις για τα ζώα που θανατώνονται.

Επιπλέον, έθεσαν όλα τα ζητήματα αγροτικής ανάπτυξης που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.

«Καταβάλλουμε τεράστια προσπάθεια με το Υπουργείο, έτσι ώστε να ξεκινήσει το μεγάλο αναπτυξιακό έργο της περιοχής, που εδώ και 5 χρόνια είναι σταματημένο, το φράγμα Νεστορίου. Παρακολουθούμε στενά τη μελέτη υλοποίησης του αρδευτικού δικτύου και συζητήσαμε το ενδεχόμενο να προταθεί το έργο, προϋπολογισμού περίπου 80 εκατ. ευρώ, για χρηματοδότηση στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Ένα επίσης σημαντικό έργο για την περιοχή μας, που αφορά το αρδευτικό δίκτυο από το φράγμα Γέρμα, θα ενισχύσει τις αγροτικές υποδομές του Άργους Ορεστικού.

Τέλος, το φράγμα και το αρδευτικό Διποταμίας με συνολικό κόστος 19.700.000 εκατ. ευρώ, είναι από τα πρώτα έργα που θέλουμε να ενταχθούν στο Ταμείο Ανάκαμψης.

«Έργα πνοής, που θα δώσουν ανάσα στον αγροτικό κόσμο. Ώριμα έργα, υψηλού κόστους, με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή. Σε αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε ως Κυβέρνηση αξιοποιώντας όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαθέτουμε» επεσήμανε η κ. Αντωνίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here