ΕΠΑΛ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ-ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗ ERASMUS:ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Με μεγάλη χαρά, σας ανακοινώνουμε ότι το ΙΚΥ ( Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών) απένειμε στο σχολείο μας τη Διαπίστευση ERASMUS η οποία αναφέρεται στην προγραμματική περίοδο 2021−2027 (ισχύς μέχρι 31-12-2027) και είναι απαραίτητη για να μπορεί ένας φορέας να υλοποιεί δραστηριότητες κινητικότητας στον τομέα της Νεολαίας με τρόπο συστηματικό. Συγκεκριμένα:

  • Διευκολύνει την πρόσβαση στη χρηματοδότηση.
  • Επιβεβαιώνει ότι ο φορέας διαθέτει επιχειρησιακή ικανότητα και μέσα για να οργανώνει υψηλής ποιότητας δραστηριότητες κινητικότητας στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας ανάπτυξής του.

Η Διαπίστευση απονέμεται με βάση την επίδοση στο κριτήριο της συνάφειας και στις επιμέρους πτυχές του σχεδίου Erasmus που υποβάλαμε, ήτοι τους στόχους, τις δραστηριότητες και τη διαχείριση. Η συνολική βαθμολογία που συγκεντρώσαμε είναι 92/100.

Οι στόχοι της Διαπίστευσης ERASMUS είναι:

  • Η ενίσχυση της προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης των νέων με δραστηριότητες μη τυπικής και άτυπης μαθησιακής κινητικότητας.
  • Η υποστήριξη της ενεργού συμμετοχής των νέων στη δημοκρατική ζωή.
  • Η προώθηση της ποιοτικής εργασίας για νέους με την καλλιέργεια ικανοτήτων σε οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στον τομέα και την υποστήριξη της επαγγελματικής ανάπτυξης όσων εργάζονται με και για τους νέους.
  • Η υποστήριξη εννοιών όπως ένταξη και πολυμορφία, διαπολιτισμικός διάλογος, αλληλεγγύης, ίσες ευκαιρίες και ανθρώπινα δικαιώματα για όλους τους νέους στην Ευρώπη.

Θα ακολουθήσει νεότερο δελτίο τύπου μετά την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here