«Βγάλτε τον πρωταθλητή που κρύβετε μέσα σας», το σύνθημα του Ναούμ Δίτσιου, στην πρώτη συγκέντρωση των ανανεωμένων σε ποσοστό άνω του 80% «γουναράδων»

Ρεπορτάζ – φωτογραφίες: Δαμιανός Δέλλιος, Δημήτρης Δέλλιος

Ένα πολύ φιλόδοξο εγχείρημα θα προσπαθήσουν να φέρουν σε πέρας φέτος στην Καστοριά τα μέλη της διοίκησής της.

Βλέπετε, η ομάδα των «γουναράδων», έπειτα από τη λήξη της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, άλλαξε εκ βάθρων και σε ποσοστό άνω του 80%, διατηρώντας στις τάξεις της τρεις μονάχα παίκτες από το περσινό έμψυχο δυναμικό της και στη λογική να ανανεωθεί ηλικιακά.

Οι αλλαγές, ωστόσο, στο… στρατόπεδο των «καστόρων», δεν αφορούσαν μόνο στο ρόστερ, αλλά σχετίζονταν και με το προπονητικό τιμ, με αποτέλεσμα να λυθεί η συνεργασία της διοίκησης με τον κόουτς κ. Γιώργο Σούλιο και το… τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας να δοθεί στον κ. Νίκο Καραγιάννη, τον προπονητή που οδήγησε πέρσι το Περιστέρι στην Α1 Εθνική κατηγορία και που, δικαίως- κατά τ’ άλλα-, έχει αποκτήσει τον τίτλο του «μετρ» των ανόδων.

Ο πήχης ανέβηκε ψηλότερα…

Η Καστοριά, λοιπόν, μπορεί την περυσινή αγωνιστική περίοδο να «μεγάλωσε» μπασκετικά, χάνοντας στο… νήμα την είσοδό της στα play off, όμως, κατά δήλωση του προέδρου κ. Δίτσιου στην πρώτη συγκέντρωση της ομάδας το απόγευμα (5 μ.μ.) της Παρασκευής 17 Αυγούστου, «εχθρός του καλού είναι το καλύτερο», κάτι που σημαίνει, ότι οι νέοι παίκτες που ήδη πλαισιώσουν φέτος το ρόστερ των «γουναράδων», το οποίο ακόμη δεν έχει κλείσει και, ενδεχομένως, να προστεθούν σε αυτό δύο παίκτες ακόμη, αποτελείται από παιδιά που κρύβουν μέσα τους έναν «πρωταθλητή», τον οποίο ο κ. Δίτσιος ζήτησε να βγάλουν από μέσα τους, ώστε η ομάδα να κάνει ένα βήμα παραπάνω απ’ ό, τι την περασμένη σεζόν.

Με στόχο, εν κατακλείδι, οι «γουναράδες» να βγάλουν φέτος τα πόδια τους έξω από το… πάπλωμα και να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω από την εδραίωσή τους στην Α2 Εθνική κατηγορία, συγκεντρώθηκαν- αρχικά- στα γραφεία του συλλόγου στο Κλειστό «Δημήτρης Διαμαντίδης», ενώ, στη συνέχεια, με μπόλικη διάθεση ακολούθησαν ελαφρύ πρόγραμμα εκγύμνασης στο Ο.Α.Κ.Α. Καστοριάς, με τη διάθεσή τους, εντούτοις, για σκληρή δουλειά να είναι κάτι περισσότερο από εμφανής.

Για πρώτη φορά στα χρονικά του συλλόγου και ξένος παίκτης…

Έντεκα, συνολικά, είναι τα νέα «όπλα» που ήρθαν για να πλαισιώσουν το… στρατόπεδο των «καστόρων», ένα εκ των οποίων είναι φτιαγμένο από «ξένα» υλικά και αφορά τον Λιθουανό, 26 ετών, ύψους 1.90, play maker, Ντομίνικας Ντομάρκας, ο οποίος αποκτήθηκε για να αποτελέσει, από τη μία, τον άνθρωπο «κλειδί» στην ανάπτυξη της ομάδας και, από την άλλη, να κάνει με την εκτελεστική του δεινότητα τη διαφορά στο σκοράρισμα.

Οι τρεις που έμειναν από το περσινό ρόστερ…

Απ’ ό, τι φάνηκε, στη φιλοσοφία του κόουτς κ. Καραγιάννη, που έχει να κάνει- πλην του ταλέντου που διαθέτουν κάποιοι παίκτες- και με το άψογο του χαρακτήρα τους, στις τάξεις των «γουναράδων», με σύμφωνη γνώμη του, αποφασίστηκε να παραμείνουν και στο φετινό ρόστερ τρεις όλοι κι όλοι παίκτες: ο αρχηγός Δημήτρης Δαραβίγκας, ο ταλαντούχος Δημήτρης Αποδόπουλος και ο έμπειρος Χριστόφορος Τερσενίδης.

Άλλον «αέρα» προσδίδουν οι 11- έως τώρα- νέες προσθήκες στην ομάδα…

Σε ποσοστό άνω του 80% οι παίκτες που αποκτήθηκαν, αλήθεια είναι, πως αποτελούν επιλογές του πολύπειρου νέου προπονητή της Καστοριάς κ. Νίκου Καραγιάννη, ο οποίος πριν τους προτείνει στη διοίκηση των «γουναράδων», όπως δήλωσε, «έψαξε» πολύ για το «ποιόν» αυτών των παιδιών τόσο από πλευράς χαρακτήρα όσο και αγωνιστικά.

Το «φρέσκο αίμα», λοιπόν, που εντάχθηκε στο ανθρώπινο δυναμικό των «καστόρων» αφορά τους:

 1. Μιχάλης Βλάχος (γέννημα θρέμμα Καστοριάς), από «Ανατόλια»
 2. Ντομίνικας Ντομάρκας, από Γιεκαπμπίας (ομάδα Α1 Λετονίας)
 3. Πέτρος Μελισσαράτος, από Α.Σ. Παπάγου
 4. Θωμάς Αμπάρας, από Α.Σ. Καρδίτσας
 5. Αντρέας Πετρόπουλος, από «Δόξα» Λευκάδας
 6. Γιάννης Βαβάτσικας, από Γ.Σ. «Φάρος» Λάρισας
 7. Θάνος Χονδρογιάννης, από «Γλαύκο» Πάτρας
 8. Αλέξης Ράπτης, από «Δόξα»Λευκάδας
 9. Σάββας Χρυσόπουλος, από «Ερμή» Αγιάς
 10. Σάββας Πεχλιβανίδης, από «Ελίμεια» Κοζάνης
 11. Αναστάσιος Νέστορας, από Α.Σ. Άργος Ορεστικό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here