Η δασκάλα βρέθηκε στο στόχαστρο μετά από καταγγελία μαθητή. Οι γονείς του κινήθηκαν εναντίον της εκπαιδευτικού σε μια υπόθεση που πήρε γρήγορα διαστάσεις…

Μία δικαστική διαμάχη ανάμεσα σε δασκάλα και τους γονείς μαθητή δημοτικού στο σχολείο Γαλατινής Βοΐου έφτασε στο τέλος της. Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται το 2015. Σύμφωνα με τις τότε κατηγορίες, η εκπαιδευτικός κατηγορήθηκε ότι πέταξε το κολατσιό του μαθητή της στο πάτωμα, ενώ φώναξε τους συμμαθητές του να το πατήσουν για παραδειγματισμό.

Μία υπόθεση που είχε απασχολήσει το πανελλήνιο, παίρνοντας τεράστιες διαστάσεις στα ΜΜΕ. Μία δικαστική διαμάχη η οποία τελεσιδίκησε πρόσφατα και φαίνεται να δικαιώνει την εκπαιδευτικό. Η εισαγγελία Εφετών Δυτικής Μακεδονίας, ενέκρινε την ενέργεια της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κοζάνης να θέσει στο αρχείο τη δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση.

Ο δικηγόρος της δασκάλας τόνισε: «Η υπόθεση λοιπόν τέθηκε στο αρχείο, καθώς δεν προέκυψε από πουθενά καμία παραβατική συμπεριφορά και κανένα επεισόδιο που να επιφέρει ποινές, κυρώσεις ή να έχει νομικές προεκτάσεις. Η εντολέας μου δικαιώθηκε πλήρως αν και ταλαιπωρήθηκε αναίτια. Μπορώ να σκεφτώ με αφορμή το περιστατικό ότι κι εμείς σαν γονείς καμία φορά σπεύδουμε να υπερασπιστούμε το παιδί μας, χωρίς καν να έχουμε λάβει πλήρη γνώση των γεγονότων, κάποιος λέει κάτι και βγάζουμε αμέσως βεβιασμένα συμπεράσματα…

Γίνονται διάφορα στις σχολικές αίθουσες, απλά πρέπει να σκεφτούμε ότι κι εκεί υπάρχουν ειδικευμένοι άνθρωποι, κοινωνικοί λειτουργοί, παιδοψυχολόγοι, σχολικοί σύμβουλοι καθηγητές ειδικής αγωγής οι οποίοι είναι καταρτισμένοι και έμπειροι. Η δημοσιοποίηση όμως εξωσχολικών συμβάντων δε βοήθα, δίνει λάθος μηνύματα, ότι όταν πχ κάτι συμβαίνει δεν απευθυνόμαστε στα αρμόδια όργανα αλλά στα κανάλια ή τον τύπο, ο κόσμος βλέπει ανάλογες συμπεριφορές και παρασύρεται».

Για το ενδεχόμενο να ζητήσει αποζημίωση

«Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσαμε και πιστεύω θα δικαιωνόμασταν. Ξέρετε, υπάρχουν πολλές αποδείξεις τόσο στον ηλεκτρονικό όσο και στον έντυπο τύπο, ακόμη και οπτικό υλικό, που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον, όσο «πουλούσε» το θέμα. Θα ήταν βέβαια ωραίο αν όλα αυτά τα μέσα που ενδιαφερθήκαν τόσο πολύ να δώσουν βήμα σε αστήρικτες κατηγορίες, έδειχναν το ίδιο ενδιαφέρον για να προβάλλουν και την κατάληξη της υπόθεσης. Αποφασίσαμε όμως για το καλό του μαθητή κυρίως, να μην προχωρήσουμε σε άλλες ενέργειες.

Προς τιμήν της η εντολέας μου δεν θα διεκδικήσει κάποια αποζημίωση ούτε θα επιδιώξει να τιμωρηθεί κάποιος από τους υπαίτιους της δικής της ταλαιπωρίας. Θέλουμε το περιστατικό να ξεχαστεί και το σχολείο να επιστρέψει στους γνώριμους ρυθμούς της καθημερινότητας, προς όφελος των μαθητών αλλά και των γονιών».

Να σημειωθεί πως ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού σχολειού από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό της δοκιμαζόμενης εκπαιδευτικού, καθώς επίσης και οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης και Εορδαίας.

kozanilife.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here