Στη Δικαιοσύνη παραπέμπονται τα δύο αδέλφια, 15 και 17 ετών, που συνελήφθησαν χθες για την τον βίαιο ξυλοδαρμό του 53χρονου σταθμάρχη στο μετρό της Ομόνοιας την Τετάρτη, καθώς και ο ειδικός φρουρός που κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη, γιατί έδωσε οδηγίες στους δύο νεαρούς για το πώς θα κρυφτούν για να αποφύγουν την σύλληψη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, σε βάρος των δύο ανηλίκων σχηματίστηκε δικογραφία για κακούργημα και συγκεκριμένα για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, καθώς και για απείθεια, αφού αρνήθηκαν να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα.

Ο εισαγγελέας θα μελετήσει την δικογραφία και θα αποφασίσει εάν θα ασκήσει δίωξη για κακούργημα, οπότε θα παραπέμψει στον ανακριτή τους δράστες, που ταυτοποιήθηκαν και αναγνωρίστηκαν από το θύμα.

Τα δυο αδέλφια είχαν μπει στο μετρό από τον σταθμό του Αγίου Αντωνίου και επιτέθηκαν στον 53χρονο όταν βγήκαν στον σταθμό της Ομόνοιας, επειδή τους έκανε παρατήρηση ότι δεν φορούσαν μάσκες και είχαν τα πόδια πάνω στο κάθισμα.

Από την πλευρά τους, οι ίδιοι στις καταθέσεις τους ισχυρίστηκαν ότι του επιτέθηκαν επειδή μίλησε άσχημα για το σπίτι τους κάτι που που τους εξαγρίωσε, ενώ υποστήριξαν πως δεν είχαν συναίσθηση πόσο άσχημα τον χτύπησαν.

Ο ρόλος του ειδικού φρουρού

Αμέσως μετά μπήκαν σε τρένο του ηλεκτρικού και κατέβηκαν στο Μοναστηράκι, απ’ όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, τηλεφώνησαν στην μητέρα τους, η οποία πήγε και τους πήρε με το αυτοκίνητο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες εκείνη ενημέρωσε τον ειδικό φρουρό, ο οποίος κατηγορείται ότι καθοδήγησε τα δύο αδέλφια για το πως να κρυφτούν και τι να κάνουν σε περίπτωση που συλλαμβάνονταν.

Πρόκειται για έναν 24χρονο, φίλος της οικογένειας, που συνελήφθη στην Ασφάλεια, όπου πήγε να επισκεφθεί τα δυο παιδιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here