Την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019, ώρα 20:00, στα γραφεία της Οργάνωσης Ποντίων Ν. Καστοριάς, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο με παρόντα μέλη τους κάτωθι:

 

 1. Αμαραντίδης Ιωάννης
 2. Κεχαΐδου Παρθένα
 3. Μεγακλή Μαρία
 4. Ζορπίδου Δέσποινα
 5. Ανδρινοπούλου Πολυξένη
 6. Λιώγος Στέφανος
 7. Θεοδωρίδου Ειρήνη

 

 1. Μακρίδου Άννα
 2. Τερζόπουλος Κωνσταντίνος
 • Αποστολίδης Γεώργιος
 • Παπαδόπουλος Γεώργιος
 • Μουρατίδου Βασιλική

 

Με μοναδικό θέμα το Σκοπιανό.

Το Σωματείο μας διαμαρτύρεται έντονα για τα γεγονότα που διαδραματίζονται τη χρονική αυτή περίοδο. Εμείς, Πόντιοι 3ης γενιάς, έχουμε νωπές στις μνήμες μας τη γενοκτονία και το ξεριζωμό των προγόνων μας.

Λάθη των πολιτικών ηγεσιών, χωρίς να ρωτήσουν το λαό, και τότε, διέπραξαν το μεγαλύτερο λάθος από την ύπαρξη του Ελληνισμού. Από τον Προμηθέα μέχρι τον Επιμηθέα,  η καθ’ ημάς Ανατολή ήταν πάντοτε Ελληνική. Εξάλλου, τα μνημεία που είναι εκεί είναι περισσότερα από όσα είναι στη μητέρα Ελλάδα. Με τα λάθη των πολιτικών ξεριζώθηκε ο Ελληνισμός από τα πάτρια εδάφη. Διαμηνύουμε σε όλους τους πολιτικούς φορείς της χώρας μας, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό έως τα κόμματα του Κοινοβουλίου, ότι ο Ελληνικός λαός δε θα σας επιτρέψει να κάνετε το ίδιο λάθος του 1922- 1924. Πρέπει να  καταλάβουμε άπαντες ότι με τη παραχώρηση από εσάς της λέξης «Μακεδονίας», θα κάνετε το ίδιο λάθος που έγινε στο παρελθόν. Τα εδάφη και τα ονόματά τους , η παγκόσμια ιστορία διδάσκει ότι αλλάζουν μόνο με πόλεμο. Εάν οι Σκοπιανοί θέλουν, ο Ελληνικός λαός είναι έτοιμος.

Τα δημοψηφίσματα είναι έκφραση του λαού και ειδικά όταν γίνονται για εθνικά θέματα είναι χρήσιμα και επιβεβλημένα.

Διαδηλώνουμε σε όλους ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική.

Για το Δ.Σ.

Η Γραμματέας                                                                   Ο Πρόεδρος

Μεγακλή Μαρία                                                       Αμαραντίδης Ιωάννης

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here