Ο Δήμος Καστοριάς γνωστοποιεί στο σύνολο των πολιτών την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου Φ.Ε.Κ. (138/05-08-21, τευχ. Α)Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιών”, Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 5-8-2021 – ΦΕΚ 138/Α/5-8-2021 – ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ – ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ (e-nomothesia.gr), σύμφωνα με την οποία:

  1. Απαγορεύεται, στο σύνολο της Επικράτειας και με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, κάθε μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε (α) περιοχές NATURA, (β) δάση, (γ) εθνικούς δρυμούς, (δ) αισθητικά δάση και (ε) άλση εντός οικιστικών ιστών.
  2. Απαγορεύεται, στο σύνολο της Επικράτειας, κάθε υπαίθρια δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως, ενδεικτικά, εργασίες ή δραστηριότητες που μπορεί να προκαλέσουν υπερθέρμανση (π.χ. οξυγονοκόλληση) ή περιλαμβάνουν καύση εύφλεκτης ύλης (π.χ. απορριμμάτων) ή ενέχουν κίνδυνο ανάφλεξης (π.χ. μελισσοκομία).
  3. Τα παραπάνω εφαρμόζονται από σήμερα Παρασκευή 6/8 έως και τη Δευτέρα 9/8 και ώρα 06:00

Ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, Διονύσης Λίτσκαςδήλωσε ότιτα μέτρα αυτά αποσκοπούν στην πρόληψη του κινδύνου πυρκαγιών, λαμβανομένων υπόψη των ακραίων κλιματολογικών συνθηκών που επικρατούν επί σειρά ημερών και του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών που είναι σε εξέλιξη, θέτοντας σε κίνδυνο, ιδίως, το φυσικό περιβάλλον, την ανθρώπινη ζωή και υγεία. Τα κύρια σημεία ελέγχου για το Δήμο Καστοριάς είναι τα άλση Προφήτη Ηλία, Αγίου Αθανασίου, Παναγίας Φανερωμένης, Καλλιθέας, Δασάκι Μεσοποταμίας και Κολοκυνθούς και όλα τα σχετικά σημεία, όπου θα πραγματοποιούνται περιπολίες και έλεγχοι από τα αρμόδια όργανα. Για το λόγο αυτό καλούνται όλοι οι πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και στην περίπτωση που αντιληφθούν οτιδήποτε σχετίζεται με κίνδυνο πυρκαγιάς να ειδοποιήσουν αμέσως τις αρμόδιες αρχές, συμβάλλοντας έτσι στην αποφυγή οποιουδήποτε δυσάρεστου συμβάντος. Ο Δήμος Καστοριάς, συνεργαζόμενος άψογα με όλες τις αρμόδιες αρχές, βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα και εγρήγορση”. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here