«Δίχως Βάρος» από το Σπασμένο Ρόδι – Το βίντεο

Το αρχοντικό Τσιατσιαπά ενεργοποιείται εικαστικά από το «Σπασμένο Ρόδι». Κομμάτια λόγου, βίντεο εγκαταστάσεις, γλυπτικές συνθέσεις, αντικείμενα, ήχος, καθώς και έμψυχο υλικό (performances), επιθυμούν να κατοικήσουν για λίγες μέρες στο ιστορικό περιβάλλον του κτιρίου.

Το «Δίχως βάρος» είναι μια καλλιτεχνική πρόταση που φιλοδοξεί να ανοίξει διάλογο με την έννοια του θανάτου. Ποιοι γινόμαστε όταν τον κοιτάζουμε κατάματα; Μπορούμε να απελευθερωθούμε από το φόβο του;

Στις δύσκολες μέρες που διανύουμε, μπορούμε να καταφέρουμε -με επίκεντρο το τέλος- να επανατοποθετηθούμε, να βελτιωθούμε, να γίνουμε πιο χρήσιμοι; Μπορούμε, εν τέλει, να ελαφρύνουμε και να προσεγγίσουμε το μεγαλείο της ζωής;

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία: -να δει το χώρο με μια άλλη ματιά -να κινηθεί σε έναν κόσμο ανάμεσα στην πραγματικότητα και το όνειρο -να ζήσει μια εικαστική εμπειρία -να αφεθεί στις αισθήσεις του Δημιουργική ομάδα Γιάννης Ηλιάδης Αθηνά Κιορπελίδου Μάρκος Ντέμκας Μαρία Σέκιου Κική Χρυσομαλλίδου Τα κείμενα που πλαισιώνουν την καλλιτεχνική πρόταση είναι αποσπάσματα από το ποιητικό έργο Lila Teman του Γιάννη Πάσχου.

Το “Δίχως βάρος” είναι μια καλλιτεχνική πρόταση, από τον σύλλογο Σπασμένο Ρόδι, που πραγματοποιήθηκε στο αρχοντικό Τσιατσιαπά πριν λίγες μέρες. Στο ολιγόλεπτο βιντεάκι ζωντανεύει ξανά, για όσους δεν μπόρεσαν να τη δουν από κοντά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here