Συγκινητική για όγδοη χρονιά η αντιφασιστική κινητοποίηση στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, που σαν σήμερα έπεσε νεκρός από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Ρουπακιά. 

Πλήθος κόσμου, όλων των ηλικιών, διαμαρτύρεται στο Κερατσίνι δυναμικά και με παλμό ενάντια στον φασισμό. Η οικογένεια του μουσικού ακτιβιστή και συγγενείς άλλων θυμάτων βίας βρίσκονται στην κεφαλή της πορεία, η όποια έφτασε στο μπλόκο της Κοκκινιάς. Η Μάγδα Φύσσα άφησε λουλούδια στο ιστορικό σημείο.

«Δεν τελειώσαμε με το φασισμό. Βάλαμε μια εγκληματική οργάνωση, τη Χρυσή Αυγή στη φυλακή, αλλά ο φασισμός είναι εκεί έξω και οι ψηφοφόροι επίσης», ενώ προσέθεσε ότι «σήμερα είναι μία πολύ δύσκολη μέρα, όχι μόνο λόγω της επετείου από τη δολοφονία του παιδιού μας , αλλά γιατί κηδέψαμε τον δικό μας άνθρωπο, τον στυλοβάτη μας, τον Ανδρέα Τζέλλη, κορωνίδα των δικηγόρων που πολέμησαν τη Χρυσή Αυγή» δήλωσε νωρίτερα η ίδια.

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες φωνάζουν συνθήματα, όπως: «Ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί», «Ούτε στο Κερατσίνι ούτε και πουθενά τσακίζει τους φασίστες σε κάθε γειτονιά», «Οι φασίστες θέλουν εμφύλιο των φτωχών, γιατί είναι τα τσιράκια των αφεντικών» και «Οι μετανάστες είναι της γης οι κολασμένοι Ελλήνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι».

Φωνάζουν επίσης συνθήματα ενάντια στα στρατόπεδα προσφύγων, στις φυλακές, στον ιμπεριαλισμό και στην κυβέρνηση σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών: «Ο λαός δεν ξέχνα, Μητσοτάκη κάθαρμα» και «Ρουφιάνος ρουφιάνος, ο Κώστας ο Μπογδάνος».

Φωτογραφία «Εφ.Συν.»
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

 «Δεν επαναπαυόμαστε»», «Ποτέ ξανά φασισμός» και «Το αίμα του Παύλου δεν θα στεγνώσει – Μαζική λαϊκή αυτοάμυνα ενάντια στους γδάρτες της εργατικής τάξης και του λαού» γράφουν μεταξύ άλλων τα πανό. 

Χαρακτηριστικό το παραπάνω με τα πρόσωπα του Αλέξη Γρηγορόπουλου, της Ελένης Τοπαλούδη, του Σεχραζάτ Λουκμάν και άλλων δολοφονημένων. 

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here