Μαύρα στοιχεία για την… οδηγική μας συμπεριφορά, αποκαλύπτουν τα στοιχεία των ελέγχων της Τροχαίας στη Δυτική Μακεδονία, με το αλκοόλ και την υπερβολική ταχύτητα να κρατάνε τα ηνία των παραβάσεων.

Μαζί, όμως, με αυτές, στα ύψη είναι και οι παραβάσεις των επαγγελματικών οχημάτων, αλλά και η μη χρήση κράνους και ζώνης ασφαλείας.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, τα κλιμάκια της Τροχαίας βεβαίωσαν από την αρχή του χρόνου έως το τέλος Σεπτεμβρίου περισσότερες από 5.000 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας στους δρόμους της Δυτικής Μακεδονίας.

Σωρεία παραβάσεων
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας που επεξεργάστηκε η ΣΕΝΤΡΑ, από τα αλκοτέστ προέκυψαν 458… μερακλήδες οδηγοί που οδηγούσαν υπό την επήρεια αλκοόλ, ενώ από τις κλήσεις που βεβαιώθηκαν, 3027(!) αφορούσαν υπερβολική ταχύτητα.
Πέραν αυτών, 437 κλήσεις δόθηκαν για μη χρήση προστατευτικού κράνους ή ζώνης ασφαλείας, 185 για χρήση κινητού κατά την οδήγηση, 134 για αντικανονική προσπέραση, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα και επικίνδυνους ελιγμούς, 67 για μη χρήση παιδικού καθίσματος και 72 για παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη! Αίσθηση προκαλεί, επίσης, ότι βεβαιώθηκαν 599 κλήσεις για παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.

Χάνονται ζωές στην άσφαλτο
Οκτώ συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο σε σύνολο 10 τροχαίων δυστυχημάτων έως και τον Σεπτέμβριο του 2017, έναντι 10 συνολικά νεκρών την περασμένη χρονιά. Οκτώ ήταν και οι σοβαρά τραυματισμένοι στους πρώτους 9 μήνες του 2017, ενώ οι ελαφρά τραυματίες έφτασαν τους 58.
Να σημειωθεί, ότι παρ’ όλο που η Ευρώπη είναι η ήπειρος με τα λιγότερα μοιραία οδικά ατυχήματα, η Αφρική και κάποιες περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου έχουν το υψηλότερο ποσοστό σε θανάτους από οδικά αίτια, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here