Δυτική Μακεδονία: 17,5 εκ. ευρώ για την αντιμετώπιση της φτώχειας μέσω ΤΕΒΑ

Το ποσό των 17,5 εκατομμυρίων ευρώ θα διατεθεί συνολικά στη Δυτική Μακεδονία, για την αντιμετώπιση της φτώχειας, από Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η κοινωνική συνοχή και η ανακούφιση των ανθρώπων που βιώνουν συνθήκες φτώχειας αποτελεί προτεραιότητα της Περιφέρειας και στο πλαίσιο αυτό, η Αντιπεριφέρεια Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής υλοποιεί το συγχρηματοδοτούμενο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα σε συνεργασία με το Υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με την ονομασία «Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους» (ΤΕΒΑ).

Το ΤΕΒΑ συμβάλλει στην επίτευξη του ειδικού στόχου για την ανακούφιση των χειρότερων μορφών φτώχειας, παρέχοντας μη οικονομική βοήθεια στους απόρους με επισιτιστική ή και βασική υλική συνδρομή, ενώ υποστηρίζει δραστηριότητες που αποσκοπούν στην κοινωνική ενσωμάτωση των απόρων. Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 7 ετών και ετήσιο προϋπολογισμό 2.500.000 ευρώ και η περίοδος εφαρμογής του Προγράμματος διαρκεί έως την 31η Δεκεμβρίου 2022. Όπως δήλωσε ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Γιαννακίδης, «η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια αξιοποίησης των διαθέσιμων πόρων με στόχο την κοινωνική συνοχή, την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού».

Πηγή: http://www.ert.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here