Μέχρι στις 6 Μαρτίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για την συμμετοχή τους στο Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας που ξεκινά με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας

δίνοντας την ευκαιρία σε 109 κατόχους απολυτηρίου και πτυχίου ΕΠΑ.Λ. από την Δυτική Μακεδονία να παρακολουθήσουν πρόγραμμα μαθητείας της ειδικότητάς τους.

Όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος το Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας έχει διάρκεια εννιά μηνών και συνδυάζει 7ωρο εργαστηριακό μάθημα της ειδικότητας στο αρμόδιο ΕΠΑ.Λ. και πρόγραμμα εκπαίδευσης σε εργασιακό χώρο 28 ωρών εβδομαδιαίως, επιμερισμένο σε τέσσερις ημέρες.

Στην Α’ φάση, που θα πραγματοποιηθεί σε ΕΠΑ.Λ. της Περιφέρειάς, θα αφορά επτά ειδικότητες μεταξύ των οποίων είναι: Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών, Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων, Τεχνικός Οχημάτων, Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής, Σχεδιαστής Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής, Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής και Βοηθός Νοσηλευτή.

Στους μαθητευόμενους παρέχεται αποζημίωση που ορίζεται στο 75% επί του νόμιμου, νομοθετημένου, κατώτατου ορίου του ημερομισθίου και ασφαλιστική κάλυψη για το διάστημα του «Προγράμματος Εκπαίδευσης στον χώρο εργασίας». Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την Α΄ φάση εφαρμογής του Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας στη διεύθυνση: dmaked.pde.sch.gr.

ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here