Την έγκριση του για την διοργάνωση  Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Τουρισμού,  από τις 11 έως και τις 13 Νοεμβ??ίου, στο Εκθεσιακό κέντρο στα Κοίλα Κοζάνης, έδωσε στην τελευταία του συνεδρίαση,  το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας.

Στα εγκαίνια του Φεστιβάλ αναμένεται να προσκληθεί ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος θα βρίσκεται στις 11 Νοεμβρίου στην Καστοριά, με αφορμή τα ελευθέρια της πόλης.

kottaspanagiotis

Ο Εισηγητής της πρότασης για την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ και εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα τουρισμού-πολιτισμού Παναγιώτης Κώττας, σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Κοζάνης, ανέφερε ότι «η βασική σκέψη είναι να στηθεί μία κεντρική κουζίνα με αρχιμάγειρες που θα συνοδεύονται από  μαθητές των τμημάτων μαγειρικής από τα ΙΕΚ και τον ΟΑΕΔ, στην Κοζάνη, τα Γρεβενά και την Φλώρινα, προκειμένου να αναδειχθούν οι γεύσεις και οι κουζίνες του τόπου».

Στο Φεστιβάλ γαστρονομίας και τουρισμού με τον τίτλο «Κερνάμε Ελλάδα» της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, μπορούν να συμμετέχουν και τοπικά καταστήματα και εστιατόρια της περιοχής τα οποία θέλουν να αναδείξουν τις δικές τους ξεχωριστές γεύσεις και την κουζίνα που διαθέτουν, ενώ τοπικές επιχειρήσεις μπορούν να προβάλλουν και τα τοπικά διατροφικά προϊόντα της Δυτικής Μακεδονίας, όπως φασόλια, πιπεριές, τυριά κ.α.

topika_paradosiaka_proionta_dytikis_makedonias

Όπως τόνισε ο κ. Κώττας «το πρόγραμμα του φεστιβάλ είναι ανοιχτό σε νέες ιδέες και προτάσεις,  αφού είναι ακόμη υπό διαμόρφωση.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here