Μέχρι τα τέλη του έτους, αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι δύο μελέτες, εκ των οποίων η μία αφορά την ηλεκτρονικοποίηση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και η δεύτερη την ψηφιακή ανάδειξη των μουσείων της Περιφέρειας.

Αυτό έκανε γνωστό μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Παντελής Αργυριάδης, αναφερόμενος στις δύο προγραμματικές συμβάσεις των μελετών, οι οποίες εγκρίθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την περασμένη Παρασκευή, στην Κοζάνη.

Το ύψος των προγραμματικών συμβάσεων ανέρχεται για κάθε μία από τις δύο μελέτες στις 15.000 ευρώ και η προγραμματική σύμβαση έγινε μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

 

????????????????????????????????????

Όπως ανέφερε επίσης ο κ. Αργυριάδης, «ήδη σε πρώτο στάδιο, ξεκίνησε η ηλεκτρονική διακίνηση των εγγράφων στις διευθύνσεις της διοίκησης», ενώ η προσπάθεια που γίνεται συνολικά στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στην Δυτική Μακεδονία,  αποτελεί «πιλότο για την χώρα», η οποία αποτυπώθηκε και επίσημα από τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρύθμισης Χριστόφορο Βερναδάκη.

Με την ολοκλήρωση και παράδοση των δύο μελετών, αναμένεται να προχωρήσει η προκήρυξη των σχετικών έργων από την Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας, προκειμένου να υποβληθούν προτάσεις για την έγκριση  και υλοποίηση τους.

«Μέσα από ένα μεγάλο έργο του ΕΣΠΑ, επιχειρούμε μέχρι και  τα τέλη του 2019, να έχουν ηλεκτρονικοποιηθεί όλες οι διαδικασίες στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας», σημείωσε ο κ.Αργυριάδης, υπογραμμίζοντας επίσης την ανάγκη για την ψηφιακή ανάδειξη των μουσείων της Περιφέρειας, την ενίσχυση του πολιτιστικού προϊόντος και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς στην περιοχή, μέσα από την διαφάνεια και βελτίωση της δημόσιας διοίκησης.

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ – ΣΥΝΤΑΞΗ Αντώνης  Μαυρίδης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here