Έφεση κατά του βουλεύματος για την αποφυλάκιση Αριστείδη Φλώρου για λόγους υγείας άσκησε η Εισαγγελία Εφετών Χαλκίδας, μετά τη σχετική παραγγελία του Αρείου Πάγου όπου αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως το ιατρικό πιστοποιητικό για την αναπηρία του κατηγορούμενου για την υπόθεση Energa δεν είναι πειστικό κι εμπεριστατωμένο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαρ. Βουρλιώτης, στην παραγγελία του αναφέρει πως το ιατρικό πιστοποιητικό αναπηρίας στο οποίο στηρίχθηκε η θετική κρίση του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας είναι «προσήλως αόριστο, ασαφές και ως εκ τούτου ατεκμηρίωτο ώς προς τη συνδρομή του διαλαμβανόμενου ποσοστού αναπηρίας 70%». Μάλιστα, εξηγεί ότι θα έπρεπε να προσδιορίζονται οι συγκεκριμένες παθήσεις και το σχετικό ποσοστό αναπηρίας, και όχι να σημειώνεται -όπως έχει γίνει- μόνο πως το ποσοστό 35% αναπηρίας οφείλεται σε ψυχιατρική πάθηση.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου χαρακτηρίζει το βούλευμα «κάθε άλλο εμπεριστατωμένο και πειστικό». Κι αυτό γιατί δεν αναφέρεται ο τρόπος υπολογισμού συνολικού ποσοστού αναπηρίας και δεν φαίνεται να έχει επισυναφθεί στη δικογραφία το σχετικό πρακτικό της αρμόδιας επιτροπής ΚΕΠΑ, το οποίο εξέδωσε την πιστοποίηση.

Εξάλλου στην Εισαγγελία Εφετών Χαλκίδας πρόκειται να διαβιβαστεί και το έγγραφο της διοικήτριας του Νοσοκομείου Ευαγγελισμού, Π. Γκουλάκη – Μητσάκη, το οποίο θέτει ζητήματα γνησιότητας για την εν λόγω ιατρική γνωμάτευση.

Πηγή: reader.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here