Εγγραφές και ανανεώσεις εγγραφών στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο Καστοριάς για το σχολικό έτος 2024-2025

Το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Καστοριάς σας ενημερώνει πως οι εγγραφές και οι ανανεώσεις εγγραφών στις τάξεις του Εσπερινού Γενικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2024-2025 ξεκίνησαν. Από την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024 και ώρα 07:00 έως και την Παρασκευή 05 Ιουλίου 2024 και ώρα 23:59, όσοι/ες επιθυμούν να εγγραφούν, ή να ανανεώσουν την εγγραφή τους στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο Καστοριάς, θα μπορούν να υποβάλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση» για το σχολικό έτος 2024-2025.

Οι αιτήσεις για το Εσπερινό Γενικό Λύκειο υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής «e-εγγραφές», στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr ή μέσω της διαδικτυακής πύλης: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-ananeose-eggraphes-se-geniko-kai-epaggelmatiko-lukeio συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Η είσοδος στην εφαρμογή γίνεται με τους κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis). Κάθε ενδιαφερόμενος/η μπορεί να πραγματοποιήσει την ηλεκτρονική εγγραφή και στο σχολείο μας, στην Περιοχή Χλόη Καστοριάς (συστεγαζόμαστε με το 2ο ΓΕΛ Καστοριάς), την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024 και ώρες 9:00-13:00 με τη βοήθεια εκπαιδευτικού.  Πληροφορίες στο τηλ. 2467028092.

Το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Καστοριάς ιδρύθηκε με σκοπό να δώσει ίσες ευκαιρίες παροχής εκπαίδευσης και ολοκλήρωσης σπουδών σε ενήλικες κάθε ηλικίας ή ανήλικους εργαζόμενους που δεν ολοκλήρωσαν για οποιονδήποτε λόγο τη βασική εκπαίδευση και να αποκτήσουν Απολυτήριο Γενικού Λυκείου.

Επιπλέον οι απόφοιτοι του Εσπερινού Γενικού Λυκείου μπορούν εφόσον το επιθυμούν να διεκδικήσουν την είσοδό τους στο Πανεπιστήμιο με την ευνοϊκή ρύθμιση για τα Εσπερινά Λύκεια της ποσόστωσης 1% επί των θέσεων όλων των σχολών των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας αλλά και στα ΙΕΚ. Στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο Καστοριάς λειτουργούν όλες οι ομάδες προσανατολισμού τόσο στη Β΄ Λυκείου, όσο και στην Γ΄ τάξη του Λυκείου. Όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριές μας δικαιούνται δωρεάν μετακίνησης από κάθε περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

Δικαίωμα εγγραφής στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο έχουν:

  • Ενήλικοι μαθητές/τριες με απολυτήριο Σ.Δ.Ε. (Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας) ή απολυτήριο Γυμνασίου.
  • Ενήλικοι μαθητές/τριες που στο παρελθόν για οποιονδήποτε λόγο είχαν διακόψει τη φοίτησή τους από Γενικό λύκειο, ΤΕΕ, ΤΕΛ, ΕΠΑΣ, ΕΠΑΛ.
  • Ανήλικοι μαθητές/τριες, εφόσον αποδεδειγμένα εργάζονται (βεβαίωση εργασίας) ή απασχολούνται στην οικογενειακή επιχείρηση (με υπεύθυνη δήλωση γονέα).

Το ωράριο λειτουργίας του σχολείου είναι από τις 18:25 έως 21:55  με πέντε διδακτικές ώρες σε πλήρη ανάπτυξη του ωρολογίου προγράμματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here