Με πολύ κέφι, πολύ κρασί και φυσικά πολύ πολύ πολύ παραδοσιακή πίτα, κύλισε σήμερα Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου η «Γιορτή Παραδοσιακής Πίτας» στην κοινότητα της Λάγκας του δήμου Άργους Ορεστικού.

Ρεπορτάζ Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Για 8η συνεχή χρονιά, πραγματοποιήθηκε σήμερα, η καθιερωμένη Γιορτή Παραδοσιακής Πίτας, στην πλατεία της Λάγκας. Κύρια χαρακτηριστικά, φυσικά οι δεκάδες παραδοσιακές, κάθε λογής, νοστιμότατες πίτες. Όταν λέμε κάθε λογής, εννοούμε ότι πίτα μπορεί να φανταστεί κανείς, με σαφή ηπειρώτικη επιρροή. Κυριάρχησε φυσικά το έντονο κέφι, που συνοδεύτηκε από χορό, συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας!

Φυσικά, εκτός από τις πίτες, δεν απουσίαζαν και τα ψητά, τουτέστιν τα λαχταριστά σουβλάκια και τα ζουμερά χωριάτικα λουκάνικα. Όλα αυτά υπό τη συνοδεία κρασιού, ρετσίνας ή και παγωμένης μπύρας!

Την εκδήλωση χαιρέτισε η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λάγκας κα. Μαρία Παπαΐωάννου, ευχαριστώντας τον κόσμο που ήρθε στη γιορτή και όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση και στην επιτυχία της. Τόνισε δε πως είναι η 8η φορά που πραγματοποιείτε η εν λόγο γιορτή, που αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να αποχαιρετιστεί το καλοκαίρι.

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, ο οποίος ευχήθηκε σε όλους καλό χειμώνα και να έχουν υγεία για να ζουν τέτοιες όμορφες στιγμές!

Ακόμα το παρών έδωσαν δημοτικοί συμβούλοι, που μαζί με τους κατοίκους της Λάγκας και τους υπόλοιπους επισκέπτες, πέρασαν μια ξεχωριστή παραδοσιακή Κυριακή, στο πανέμορφο καταπράσινο τοπίο, που διαθέτει η Λάγκα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here