Το γραφικό εξωκλήσι, που οι περισσότεροι των Αργειτών, έχουν συνδεδεμένο στις σκέψεις και στις αναμνήσεις τους, με ευχάριστες βόλτες και στιγμές στην εξοχή, που από σήμερα δείχνει ακόμα πιο γραφικό, το εξωκλήσι του Αγίου Νικολάου, είχε την τιμητική του, καθώς τελέσθηκαν τα Ιερά Εγκαίνια.

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Παπαδόπουλος.

Πλήθος κόσμου, κατέκλυσε από νωρίς το πρωί, το Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου, καθώς και τον περιβάλλοντα χώρο, προκειμένου να παρακολουθήσει την τελετή των Εγκαινίων, που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ. Σεραφείμ, πλαισιούμενος από Ιερείς του Άργους Ορεστικού και από άλλες περιοχές της Ιεράς Μητροπόλεως. Παρών στην τελετή των εγκαινίων και ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου.

Η ακολουθία του Όρθρου ξεκίνησε στις 7.00 η ώρα το πρωί, ενώ η τελετή των Εγκαινίων περίπου στις 8.00. Ακολούθησε η πρώτη Θεία Λειτουργία, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 11.00 το πρωί.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, μίλησε προς το κοινό ο Μητροπολίτης Καστοριάς κ Σεραφείμ, ο οποίος εξήρε τον Προϊστάμενο της Ενορίας Αγίας Παρασκευής Ιερέα Λεωνίδα Μπάρδο, που με την μέριμνα του, ανακαινίσθηκε εξολοκλήρου το Ιερό Παρεκκλήσιο, ενώ συνεχάρη ιδιαίτερα συγκινημένος τον δήμαρχο Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου καθώς με δική του πρωτοβουλία αναπλάστηκε όλος ο περιβάλλον χώρος, που πλέον έχει μετατραπεί σε ένα πνευματικό πόλο έλξης!

Θυμίζουμε πως το εξωκλήσι του Αγίου Νικολάου, που βρίσκεται σε ύψωμα κοντά στις δύο γέφυρες του Αλιάκμονα, στον δρόμο προς Χιλιόδενδρο και Λαχανόκηπους, έχει ανεγερθεί κάπου στη δεκαετία του 1960. Λόγω της όμορφης περιοχής που το περιβάλλει, καθημερινά δέχεται δεκάδες επισκέπτες και προσκυνητές, ενώ το τελευταίο χρονικό διάστημα λόγω της ανακαίνισης και της ανάπλασης, ζητείται για την τέλεση διαφόρων μυστηρίων, όπως για γάμους και βαπτίσεις.

Να σημειώσουμε επίσης, πως τιμητικά τα κανδήλια στις εικόνες του Τέμπλου του Ναού, τοποθέτησαν ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου για την προσφορά του στην ανάπλαση της περιοχής, η κα Ειρήνη Μαγγελιώτου πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Κυριών Άργους Ορεστικού, η κα Φρειδερίκη Μουτζίκη, σύζυγος του κοιμηθέντος Δανιήλ Μουτζίκη, που είχε προσφέρει πολλά για την ανακαίνιση του Παρεκκλησίου και τέλος η ιατρός Βασιλική Μπουργάνου για την κοινωνική της προσφορά.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των ακολουθιών, διανεμήθηκαν κεράσματα σε όλο τον κόσμο, με πλούσια εδέσματα, όπως παραδοσιακές πίτες και άλλα γλυκίσματα, τα οποία είχαν φροντίσει με πολύ μεράκι οι κυρίες του Ενοριακού Φιλόπτωχου Ταμείου της Αγίας Παρασκευής, Άργους Ορεστικού.

Η προετοιμασία των υλικών για τον καθαγιασμό της Αγίας Τραπέζης στην τέλεση των Εγκαινίων

Τα κεριά ακόμα είναι σβηστά, θα ανάψουν αφού τελεσθούν τα Ιερά Εγκαίνια

Ο Μητροπολίτης και οι Ιερείς γονατιστοί μπροστά στην Αγία Τράπεζα και τα Ιερά Λείψανα των μαρτύρων που θα τοποθετηθούν μέσα σε αυτή.

Αρχίζει η λιτανεία με τα Ιερά Λείψανα των μαρτύρων.  Ο ναός θα αδειάσει εντελώς και θα κυκλωθεί τρείς φορές!

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ. Σεραφείμ δείχνει και εξηγεί στον κοινό, τα ιερά λείψανα και το Μύρο που θα σκεπαστούν και θα τοποθετηθούν εντός της Αγίας Τραπέζης.

Τα κανδήλια τοποθετημένα, περιμένουν να κρεμαστούν μπροστά στις Εικόνες του τέμπλου.

Οι κυρίες του Ενοριακού Φιλόπτωχου Ταμείου Αγίας Παρασκευής Άργους Ορεστικού, με πολύ φροντίδα και αγάπη, ετοιμάζουν τον μπουφέ για το κέρασμα που θα ακολουθήσει για όλους

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here