Πέρασε από τα χίλια κύματα, κατηγορήθηκε -συχνά άδικα- για διάφορες δυσλειτουργίες και προβλήματα, λοιδορήθηκε, μπήκε από πολλούς στο περιθώριο, αλλά άντεξε. Ως τώρα.

Πλέον, αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για το «θάνατό» του, καθώς η Adobe ανακοίνωσε ότι μέχρι το 2020 θα έχει διακόψει πλήρως την ανάπτυξη και τη διανομή του Flash Player, αλλά και του προτύπου Flash γενικότερα, καλώντας, μάλιστα τους προγραμματιστές να στραφούν σε άλλες πλατφόρμες εικόνας και ήχου, όπως οι WebGL, HTML5 και Web Assembly.
Σύμφωνα με το PC Magazine, η απόφαση της Adobe σίγουρα πάντως δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αναπάντεχη, αφού τόσο η ίδια όσο και άλλες εταιρείες του χώρου, συμπεριλαμβανομένων των Apple, Mozilla, Google και Microsoft, εγκαταλείπουν σταδιακά την πλατφόρμα, με στόχο να βελτιώσουν την απόδοση και την ασφάλεια των προϊόντων τους.
Ας σημειωθεί ωστόσο ότι ακόμα και σήμερα αρκετοί σχεδιαστές περιεχομένου για το Web, εξακολουθούν να βασίζουν τις δημιουργίες τους στο Flash, γεγονός που έχει επιφέρει αρκετά προβλήματα σε χρήστες και επαγγελματίες του χώρου.
Όπως και να έχει, το Flash κλείνει σταδιακά τον κύκλο του και περνά κι αυτό στην ψηφιακή Ιστορία…
Πηγή: topontiki.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here