Η  Ομοσπονδία των Δυτικομακεδονικών Σωματείων  Αθηνών οργανώνει, από το 1994, κάθε χρόνο εκδήλωση μνήμης υπέρ των αγωνιστών και θυμάτων του Μακεδονικού  Αγώνα.

Η εκδήλωση αυτή, η μόνη που γίνεται στην  Αθήνα προς τιμή των Μακεδονομάχων, αποτελεί, κατά κάποιον τρόπο, και την επίσημη εκδήλωση της Πολιτείας, μια και αντιπροσωπεύονται σ’αυτήν και καταθέτουν στεφάνια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι πολιτικές και στρατιωτικές  Αρχές.

Η εφετινή εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 και θα περιλαμβάνει Αρχιερατική Θεία λειτουργία και μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρύτση, κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του  Αγνώστου Στρατιώτου  και αμέσως μετά, πολιτικό μνημόσυνο στην αίθουσα του  Εθνικού  Ιστορικού Μουσείου, (στην Παλαιά Βουλή, επί της οδού Σταδίου), με ομιλητή τον κ. Θωμά Π. Πέννα, και θέμα: «Μακεδονικός Αγώνας – Βαλκανικοί Πόλεμοι»

 

Η πρόσκληση της Ομοσπονδίας:

Η Ομοσπονδία των Δυτικομακεδονικών Σωματείων  Αθηνών έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στο Θρησκευτικό-πολιτικό μνημόσυνο που οργανώνει κάθε χρόνο υπέρ των αγωνιστών και θυμάτων του Μακεδονικού  Αγώνα.

Η φετινή εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017.

Η παρουσία σας θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά και θα τιμήσει την μνήμη των Ηρώων του Μακεδονικού  Αγώνα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αρχιερατική Θεία λειτουργία και μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρύτση Αθηνών, υπέρ των Αγωνιστών και Θυμάτων του Μακεδονικού Αγώνα.

Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου την 11:30 π.μ. και την 12:15 πολιτικό μνημόσυνο στην αίθουσα του  Εθνικού  Ιστορικού Μουσείου, (στην Παλαιά Βουλή, επί της οδού Σταδίου), με ομιλητή τον κ. Θωμά Π. Πέννα, και θέμα: ‘Μακεδονικός Αγώνας – Βαλκανικοί Πόλεμοι’

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here