Στον… αέρα βρίσκεται το Χωριό του Αϊ Βασίλη, με τον αντιδήμαρχο Καστοριάς, Λάζαρο Ζήση, να… παίζει τα ρέστα του ώστε να καταφέρει να υπάρξει έστω και ένα υποτυπώδες Χωριό του Αϊ Βασίλη τις μέρες των εορτών.

Σύμφωνα με τον κ. Ζήση, οι προσπάθειες συνεχίζονται με τον ίδιο να έχει επαφές με δύο επιχειρηματίες, έναν από Καστοριά και έναν εκτός πόλης. Κύρια αιτία των δισταγμών  των επιχειρηματιών να επενδύσουν στο project είναι η ραγδαία πτώση του πληθυσμού της πόλης και οι δυσκολίες της αγοράς της Καστοριάς. Με απλά λόγια, φοβούνται ότι θα χάσουν τα λεφτά τους…

Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος μας «αποκάλυψε» ότι μετά τον δεκαπενταύγουστο πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Εμπορικό Σύλλογο Καστοριάς και το Επιμελητήριο, προτείνοντας τους να αναλάβουν εκείνοι το Χωριό με αντάλλαγμα τη δωρεάν παραχώρηση του χώρου, αλλά και το ρεύμα.

Όμως, όπως υποστηρίζει ο κ. Ζήσης, η απάντηση ήταν αρνητική, οπότε έμεινε μόνο η λύση της εύρεσης επιχειρηματία. Επί του θέματος και σε ερώτηση της ΣΕΝΤΡΑΣ, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Βαγγέλης Πανταζής, υποστήριξε ότι αυτό δεν ήταν εφικτό, για τον απλό λόγο ότι δεν επιτρέπεται από το Καταστατικό του Συλλόγου.

Για το θέμα ζητήσαμε και την άποψη του Επιμελητηρίου Καστοριάς, με τον Χαράλαμπο Καραταγλίδη να δίνει μια άλλη διάσταση στο θέμα. Όπως υποστηρίζει, η πρόταση Ζήση αφορούσε τη δημιουργία εμπορικού Χωριού για 15 μέρες, αριθμός απαγορευτικός για να επενδύσει κάποιος. Συγκεκριμένα, ο κ. Καραταγλίδης σημείωσε, ότι ενώ σε όλη την υπόλοιπη χώρα τα Χριστουγεννιάτικα Πάρκα διαρκούν τουλάχιστον 30 με 40 μέρες, δεν είναι δυνατόν να έχουμε πρόταση για 15 μέρες. Συμπλήρωσε δε, ότι η πρόταση έγινε στον Εμπορικό Σύλλογο και το Επιμελητήριο, θα είχε επικουρικό ρόλο.

Όπως όλα δείχνουν, πάντως, για να «μυρίσει» Χριστούγεννα στην Καστοριά, μάλλον, πρέπει να κάνει ένα θαύμα ο Άγιος Βασίλης και η… ομάδα του.

Μάρκος Πετρόπουλος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here