Μιλώντας στο σημερινό  δελτίο ειδήσεων του TOP CHANNEL με τη Ρίτα Τσιούρα και τον Ζ.Πιτσιάβα, ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Φλώρινας Γιάννης Κιοσσές, αναφέρθηκε στα 17 νέα κρούσματα σήμερα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, κάνοντας λόγο για εύλογη ανησυχία που υπήρχε τις προηγούμενες ημέρες με την συνεχή αύξηση του αριθμού στην περιοχή.

Ο κ. Κιοσσές αναφέρθηκε εκ νέου στις «βόλτες» κατοίκων της Κοζάνης και της Εορδαίας στην Φλώρινα, Αμύνταιο, για εξόρμηση ή να δουν ποδόσφαιρο, ως αποτέλεσμα σήμερα η περιοχή της ΠΕ Φλώρινας να φτάσει στην αρνητική αυτή εξέλιξη, τονίζοντας πως για αυτό ευθύνεται η έλλειψη μέτρων.

Ερωτηθείς πως επιτρεπόταν η μετακίνηση τις προηγούμενες ημέρες, όπου η ΠΕ Κοζάνης ήταν σε Lockdown, ο κ. Κιοσσές, απάντησε πως όταν οι θεσμοί και η πολιτεία με σωρεία ανακοινώσεων λαμβάνει μέτρα και οι πολίτες τα απαξιώνουν παντελώς για να απολαύσουν έναν καφέ στις παραποτάμιες περιοχές, τότε έχουμε τα ανάλογα αποτελέσματα. «Από την αστυνομία υπήρξαν έλεγχοι, επιβλήθηκαν πρόστιμα, αλλά δεν μπορείς να ελέγξεις όλους τους δρόμους», σχολίασε σχετικά.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι και αυτό το Σαββατοκύριακο, κόσμος έφυγε σε τουριστικές περιοχές της Φλώρινας για να εκδράμει, φαινόμενο που καταγράφηκε και το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, λέγοντας πως οι πολίτες κινούνταν από αγροτικούς δρόμους για να αποφεύγουν τα πρόστιμα.

Σε ερώτηση για τα σημερινά κρούσματα και που εντοπίζονται, απάντησε πως είναι διάσπαρτα σε όλο το δήμο, εκ των οποίων και σε κοινότητες του Αμυνταίου, σε υπαλλήλους υπηρεσιών στην ΠΕ Φλώρινας και αλλού λόγω «απερισκεψίας και επιπολαιότητας».
Ερωτηθείς για τυχόν αλλαγή της περιοχής στον υγειονομικό χάρτη, απάντησε πως δεν υπάρχει ενημέρωση, κρούοντας καμπανάκι κινδύνου.

e-ptolemeos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here