Ο μικρός Ανδρέας, που η ιστορία του έχει συγκινήσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχει δώσει ήδη έναν τεράστιο αγώνα επιβίωσης που φαίνεται να κερδίζει, μετά από επέμβαση στον εγκέφαλο για κακοήθη όγκο και εξαντλητικές χημειοθεραπείες. Πλέον, για να πραγματοποιηθεί μια ακόμη κρίσιμη θεραπεία, μπορούν να βοηθήσουν όσοι μπορούν.

Η προγραμματισμένη εισαγωγή του σε ιταλικό κέντρο για την θεραπεία του βρίσκεται σε αναμονή, καθώς η ακτινοβολία που απαιτείται δεν πραγματοποιείται στην Ελλάδα. Η εισαγωγή του στο κέντρο έχει οριστεί για τις 16 Απριλίου, αλλά δεν έχει εγκριθεί ακόμη από το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ, που συνεδριάζει κάθε Τρίτη.

Όλοι ελπίζουν αυτή η έγκριση να γίνει στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση, την επόμενη Τρίτη. Ο μικρός Ανδρέας προσήλθε σε κωματώδη κατάσταση το Νοέμβριο στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών (ΠΓΝΠ). Διασωληνώθηκε άμεσα και ακολούθως υποβλήθηκε σε MRI εγκεφάλου, που ανέδειξε μεγάλο όγκο στο επίπεδο της παρεγκεφαλίδας, και επαπειλούμενο -λόγω της πίεσης από τον όγκο- εγκολεασμό του προμήκη μυελού. Επίσης αναδείχθηκαν πολλαπλές μεταστατικές εστίες σε όλο το μήκος του νωτιαίου μυελού. Υποβλήθηκε σε ένα εργώδες χειρουργείο, όπου αφαιρέθηκε ο όγκος. Ο όγκος και οι μεταστάσεις Η ιστολογική γνωμάτευση επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για κακοήθη όγκο του κεντρικού νευρικού συστήματος, του τύπου του νευροβλαστώματος. Ακολούθησαν έξι μήνες συστηματικής χημειοθεραπείας με πολλές και σημαντικές επιπλοκές στην Παιδο-Ογκολογική Μονάδα «Ελπίδα».

Η οποιαδήποτε συνδρομή σας μετράει. Ιάσων Τσιλιγκαρίδης Τράπεζα Πειραιώς GR2801722750005275071415411

Η κοινότητα Δρεπάνου μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δρεπάνου το Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου και Νηπιαγωγείου Δρεπάνου και τον Αθλητικό σύλλογο συμμετέχουν στην προσπάθεια για τον μικρό Ανδρέα. Γι αυτό και από αύριο, 10:00 με 13:00, θα υπάρχει κουμπαράς που θα μπορεί ο καθένας να βοηθήσει και να συμμετέχει. Ο κουμπαράς θα βρίσκεται στο χώρο της κοινότητας έως 17/04/2021.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here