Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση για την παραχώρηση του λατομείου Καστοριάς σε ιδιώτη – Σε περιπέτειες τα μεγάλα έργα του Νομού – Γ. Κορεντσίδης: Δεν μπορεί να το λειτουργήσει ο Δήμος – Πρόταση Κεπαπτσόγλου για δημιουργία διαδημοτικής επιχείρησης – Χρ. Γκοσλιόπουλος: «Να κάτσουμε στο τραπέζι να τα βρούμε» – Δ. Σαββόπουλος: «Είμαι ανοικτός σε κάθε πρόταση – Να μην εκτροχιαστούν οι προϋπολογισμοί των έργων»

Διαδημοτικές… εκρήξεις προκαλεί η πρόθεση του δήμου Καστοριάς να παραχωρήσει σε ιδιώτη τη διαχείριση του λατομείου Καστοριάς, με τον Γιάννη Κορεντσίδη να υποστηρίζει ότι δεν μπορεί ο δήμος να το λειτουργήσει.

Για το θέμα, το οποίο συζητείται στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο της Καστοριάς, μίλησαν στον Χρήστο Νατσούλη και τον Antennes 93.6, οι τρεις δήμαρχοι του Νομού, Γ. Κορεντσίδης, Π. Κεπαπτσόγλου και Χρ. Γκοσλιόπουλος, ενώ παρέμβαση έκαναν και οι επικεφαλής των Συνδυασμών της αντιπολίτευσης, Κατερίνα Σπύρου και Γιώργος Μόσχος.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού απέστειλε επιστολή στους αυτοδιοικητικούς του Νομού, ζητώντας να αναλογιστούν το διακύβευμα της εκμίσθωσης του λατομείου σε ιδιώτη και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Για το θέμα τοποθετήθηκε χθες, ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, κρούωντας τον κώδωνα του κινδύνου για τα έργα του νομού.

Δημήτρης Σαββόπουλoς: «Είμαι ανοικτός σε κάθε πρόταση – Να μην εκτροχιαστούν οι προϋπολογισμοί των έργων»

Ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα έργα του νομού, τονίζοντας ότι είναι ανοικτός σε κάθε πρόταση, από όπου και εάν προέρχεται, αρκεί να μην εκτροχιαστούν οι προϋπολογισμοί των έργων που ξεκινούν στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.

Μάλιστα ο κ. Σαββόπουλος τόνισε: «Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι ότι θα πρέπει να λειτουργήσει το λατομείο, γιατί του χρόνου θα υπάρχουν μια σειρά από έργα. Το κόστος ενός έργου, εφόσον δεν λειτουργήσει αυτό το λατομείο, αυτομάτως θα εκτοξευθεί. Με την έναρξη του έτους (2021) πρέπει να λειτουργεί, γιατί διαφορετικά θα έχουμε εκτροχιασμούς των προϋπολογισμών των έργων που ήδη έχουν δρομολογηθεί. Και αυτό θα δημιουργήσει μια σειρά από επιπτώσεις. Δεν γνωρίζουμε αν θα μπορέσουν να βρεθούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία».

Γιάννης Κορεντσίδης: «Μοναδική λύση η εκμίσθωση του λατομείου σε ιδιώτη»

«Είναι γνωστά σε όλους τα προβλήματα που αντιμετώπισε και συνεχίζει να αντιμετωπίζει το λατομείο κυρίως τα τελευταία χρόνια, χωρίς υποδομές χωρίς μηχανολογικό εξοπλισμό, με συσσωρευμένα χρέη, με κλοπές υλικών και άλλες ατασθαλίες. Το λατομείο, επίσης, λειτουργούσε χωρίς άδεια περιβαλλοντικών όρων, παράνομα δηλαδή τα τελευταία πέντε χρόνια μας και κανείς δεν έκανε τίποτα», σημείωσε ο κ. Κορεντσίδης και πρόσθεσε: «Εμείς από την πρώτη στιγμή κινητοποιηθήκαμε για τη διευθέτηση όλων αυτών των θεμάτων, ώστε να πάρει και πάλι άδεια μία διαδικασία χρονοβόρα που μπορεί να διαρκέσει έως και 12 μήνες. Εν τέλει μέσα στον Ιανουάριο του 2021 θα έχουμε την άδεια. Έχουν γίνει όλες οι ενέργειες από την διοίκηση της ΜΑΚΕΔΝΟΣ από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε και μπροστά σε αυτήν την προβληματική κατάσταση που υπήρχε και που υπάρχει έχουμε τρεις επιλογές. Πρώτον να το δουλέψει ο δήμος μία συνταγή όμως είναι αποδεδειγμένα αποτυχημένη, Δεύτερη επιλογή ήταν να πουληθεί, πράγμα το οποίο δεν το συζητάμε, γιατί εμείς ούτε πουλάμε ούτε ξεπουλάμε περιουσία του Δήμου και η τρίτη και πιο συμφέρουσα λύση αυτή τη στιγμή που είναι η εκμίσθωση με όλες τις δεσμεύσεις και προϋποθέσεις που μας υπαγορεύουν οι νόμοι του υπουργείου Περιβάλλοντος. Και σε αυτή την επιλογή έχουμε καταλήξει, μια απόφαση που έχει πάρει ήδη το διοικητικό συμβούλιο της ΜΑΚΕΔΝΟΣ, να μπουν δηλαδή οι όροι και οι προϋποθέσεις να γίνει διαγωνισμός εκμίσθωσης».

Γ. Κορεντσίδης: «Πολιτικό ατόπημα η επιστολή Κεπαπτσόγλου»
Ο δήμαρχος Καστοριάς εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος από την πρόταση που κατέθεσε ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού. Πάνος Κεπαπτσόγλου, και με την οποία προτείνει να συζητηθεί το ενδεχόμενο δημιουργίας μίας διαδημοτικής επιχείρησης για τη λειτουργία του λατομείου ώστε να μην κινδυνέψουν τα έργα που τρέχουν σε όλο το νομό Καστοριάς, έναν κίνδυνο που επεσήμανε και ο συνάδελφός του, δήμαρχος Νεστορίου, Χρήστος Γκοσλιόπουλος, αλλά και ο αντιπεριφερειάχης Καστοριάς, Δημήτρης Σαββόπουλος, ο οποίος είπε ότι είναι ανοικτός σε κάθε πρόταση, από όπου και εάν προέρχεται, αρκεί να μην εκτροχιαστούν οι προϋπολογισμοί των έργων που ξεκινούν στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.

Να σημειωθεί ότι σε πρόσφατες συζητήσεις για το θέμα ο κ. Κεπαπτσόγλου έχει δηλώσει ότι είναι έτοιμος να προσφέρει την τεχνογνωσία του αφού υπήρξε στο τιμόνι της επιχείρησης, εξασφαλίζοντας την κερδοφόρα λειτουργία του λατομείου, επί σειρά ετών.

Όπως είπε ο κ. Κορεντσίδης: «Διαφωνώ απόλυτα με τον κ. Κεπαπτσόγλου, η επιστολή του συνιστά πολιτικό ατόπημα. Δεν μπορεί να παρεμβαίνει κάποιος δήμος στις διαδικασίες και τις λειτουργίες ενός άλλου δήμου χωρίς να έχει προσκληθεί να μας πει τη γνώμη του. Μάλιστα μας καλεί να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων για μία δομή που ανήκει στο δήμο Καστοριάς; Να ανοίξουμε λοιπόν το “παιχνίδι” και να βάλουμε όλες τις δομές μέσα. Έχει ζητηθεί από κάποιον άλλον δήμο να συμμετάσχουμε σε μία δημοτική επιχείρηση; Αντιλαμβάνομαι και σέβομαι ότι ο κάθε δήμαρχος θέλει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του δήμου του ή να επεκταθεί, αλλά δεν μπορεί να παρεμποδίζει καμία ενέργεια σε κανέναν άλλο δήμο. Επανέρχομαι λοιπόν και τονίζω ότι η συγκεκριμένη επιστολή ήταν πολιτικό ατόπημα. Να στείλουμε δηλαδή και εμείς μία επιστολή στο δήμο Άργους Ορεστικού και να ζητάμε να συσταθεί μία διαδημοτική επιχείρηση και να βάλουμε μέσα την Εμποροπανήγυρη, τα Λουτρά της Αμμουδάρας, για το καλό του τόπου».

Αναφορικά με τους φόβους που εξέφρασαν οι κ.κ. Σαββόπουλος, Κεπαπτσόγλου και Γκοσλιόπουλος, για εμπλοκές στα μεγάλα έργα της ΠΕ Καστοριάς, ο δήμαρχος είπε πως «δεν θα χαθεί κανένα έργο, αν υπήρχε η οικονομική ευχέρεια από το δήμο Καστοριάς να διαχειριστεί το λατομείο με τα χρέη άνω των 300 χιλιάδων ευρώ και τις ατασθαλίες, θα λειτουργούσε ήδη. Δεν είναι σε θέση ο εξοπλισμός να το λειτουργήσει, από τον Ιανουάριο θα λειτουργεί κανονικά, με όλες τις νόμιμες άδειες».

Επίθεση στην Κ. Σπύρου: «Συνεχίζει τον κατήφορο»
Ο δήμαρχος Καστοριάς εξαπέλυσε σκληρή επίθεση προς την επικεφαλής του συνδυασμού «Ενέργεια για το Δήμο Καστοριάς», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «έχει πάρει τον κατήφορο συμπαρασύροντας και άλλους μαζί της» αναφερόμενος στον επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Ευθύνης» Γιώργο Μόσχο, ο οποίος συνυπογράφει την επιστολή ανακοίνωση της κ. Κατερίνας Σπύρου (δείτε εδώ): «Δεν με εκπλήσσει για μία ακόμη φορά, σε αυτόν τον κατήφορο που έχει επιλέξει. Αυτή τη φορά παίρνει μαζί της και κάποιους άλλους δημοτικούς συμβούλους. Δεν ξέρω με ποια λογική με ποιο σκεπτικό, αλλά για μία ακόμη φορά αναλώνει την «ενέργεια» της, που είναι και το όνομα του συνδυασμού της, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να παραπληροφορήσει και να συκοφαντήσει, αλλά και να αποπροσανατολίσει τον κόσμο της Καστοριάς. Φαίνεται μέσα από το κείμενο ότι έχει πλήρη άγνοια για τα πραγματικά δεδομένα και τα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης, παρόλο που ο συνδυασμός της συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. Να το πω μικροπολιτική, να το πω λαϊκισμό;», είπε ο δήμαρχος Καστοριάς και συνέχισε: «Και επειδή έχει αναφερθεί και σε κάποιους άλλους που δεν ξέρω ποιος είναι ο λόγος ενασχόλησης τους με μία δημοτική επιχείρηση του δήμου Καστοριάς (σ.σ. τον κ. Κεπαπτσόγλου), θα πρέπει να ξεκαθαρίσει αν η εταιρεία έχει όντως οικονομικά προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και έχει τοποθετηθεί για αυτό στο δημοτικό συμβούλιο ή αν πρόκειται για μία υγιή επιχείρηση που μπορεί να ορθοποδήσει. Θέλω μιας και είναι οικονομολόγος να μας ετοιμάσει μία οικονομοτεχνική μελέτη για το λατομείο. Να μας πει αν μπορεί να είναι μία υγιής επιχείρηση και επίσης να μας εξηγήσει αν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του δήμου Άργους Ορεστικού ή της Καστοριάς».

Αναφορικά με το τίμημα της εκμίσθωσης είπε ότι η αγορά αποφασίζει, λέγοντας ότι θα γίνει διαγωνισμός με κλειστές προσφορές: «Θα γίνει ένας διαγωνισμός με ανοιχτές διαδικασίες, με σφραγισμένες προσφορές. Εάν έχει κάποια άλλα στοιχεία ο κ. Μόσχος ή η κ. Σπύρου να πάει στις αρμόδιες αρχές και να καταθέσει αυτά τα στοιχεία που έχει. Τα υπόλοιπα είναι λόγια του αέρα και του καφενείου, και θα συνιστούσα σε ανθρώπους που έχουν ορκιστεί πριν από 16 μήνες, να είναι πιο προσεκτικοί».

Πάνος Κεπαπτσόγλου: «Είναι πολιτικό ατόπημα το ενδιαφέρον για τον τόπο;

«Παρεμβαίνω επειδή ειπώθηκαν πράγματα που προσβάλλουν. Πίστευα ότι ο αγαπητός συνάδελφος θα είχε την ευγένεια να παραμείνει στον αέρα, αφού έκανε λόγο για πολιτικό ατόπημα από μέρους μου. Δεν πειράζει, του το συγχωρώ, γιατί είναι ακόμη άπειρος και έχει δρόμο μπροστά του», είπε ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού, Πάνος Κεπαπτσόγλου, και συνέχισε: «Εγώ δεν μπαίνω σε ξένα χωράφια και το έχω αποδείξει. Όπως έχω αποδείξει και ότι τη συγκεκριμένη επιχείρηση την απογείωσα όταν την πήρα από τα τάρταρα το ‘90 και μετατράπηκε στην πρώτη δημοτική επιχείρηση πανελλαδικά με επενδύσεις πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ και για να μη μακρηγορώ θα πω το εξής. Το ενδιαφέρον για αυτή την επιχείρηση το έδειξα εξ αρχής. Και το ενδιαφέρον αυτό εκφράστηκε στις πολλές συναντήσεις που έγιναν έπειτα από αίτημα του δήμου Καστοριάς, τόσο με τον ίδιο τον δήμαρχο και τους τεχνικούς συμβούλους, όσο και με τον πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο της ΜΑΚΕΔΝΟΣ. Όταν Λοιπόν μου ζητείται να πω την άποψή μου, έχω πολιτική και ηθική υποχρέωση να το κάνω, πόσω μάλλον μιας και είμαι γνώστης του αντικειμένου. 
Φυσικά και τον πρώτο λόγο τον έχει ο δήμος της Καστοριάς. Όταν όμως δημόσια και εμπράκτως έχω δείξει το ενδιαφέρον μου για αυτή την επιχείρηση χωρίς να έχω καμία υποχρέωση, βάζοντας ως προϋπόθεση στα έργα του δήμου Άργους Ορεστικού την προμήθεια αδρανών υλικών από το συγκεκριμένο λατομείο, πληρώνοντας πολλές φορές διαφορές χιλιάδων ευρώ σε ανάλογες επιχειρήσεις στην Κοζάνη διότι δεν υπήρχαν τα υλικά, με ότι σημαίνει αυτό για την οικονομία του νόμου και της περιοχής μας είναι λογικό να με ενδιαφέρει». 

Πάνος Κεπαπτσόγλου: «Δεν μας άνοιξε η όρεξη να μπούμε σε ξένα χωράφια, έχουμε υποχρέωση να παίρνουμε θέση για το συμφέρον του τόπου»
«Είναι πολιτικό ατόπημα το ενδιαφέρον μου για την οικονομία ολόκληρου το Νομού; Είναι πολιτικό ατόπημα να κάνω φωτογραφικές διατάξεις για να βοηθήσω τον τόπο και αυτή την επιχείρηση; Όσων αφορά το πανηγύρι ή τα Λουτρά, αφού ενδιαφέρονται οι συνάδελφοί της Καστοριάς για τα λουτρά και για το πανηγύρι, ας έρθουν να ρωτήσουν πως πηγαίνουν τα λουτρά και το πανηγύρι. Ας πάρουν το πανηγύρι και ας μας δώσουν το λατομείο. Έχουμε αποδείξει ότι, ότι πήραμε στα χέρια μας το δουλέψαμε και πήγε μία χαρά. Έχω αποδείξει επίσης, ότι όσα κάνω τα κάνω για το καλό του τόπου. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν έργα 60 εκατομμυρίων. Ας μας πουν πως θα εκτελεστούν. Και ας σεβαστούν την άποψη ενός ανθρώπου, λίγο πιο ειδικού. Δεν μας άνοιξε η όρεξη να μπούμε σε ξένα χωράφια, όμως έχουμε υποχρέωση να παίρνουμε θέση για το δημόσιο και δημοτικό συμφέρον του τόπου», είπε ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού κλείνοντας.

Χρήστος Γκοσλιόπουλος: Συμφωνώ με την πρόταση Κεπαπτσόγλου, να καθίσουμε όλοι στο τραπέζι»

«Εκείνο που πρέπει να δούμε όλοι μας και ιδιαίτερα οι δήμοι, είναι ότι εφόσον δεν υπάρχει ένα λατομείο κοντά μας, στο νομό μας, τότε είμαστε αναγκασμένοι να ανεβάζουμε το κόστος των έργων, γιατί η μεταφορά του υλικού θα γίνεται από μεγαλύτερες αποστάσεις, από την Κοζάνη και αυτό πολλαπλασιάζει το κόστος. Το οποίο δεν θέλουμε. Τα χρήματα είναι περιορισμένα, ακόμα και στα προγράμματα. Είναι απαραίτητο, ένα λατομείο, να λειτουργεί στην περιοχή μας» σημείωσε ο δήμαρχος Νεστορίου, Χρήστος Γκοσλιόπουλος, και τόνισε: «Κινδυνεύουν να χαθούν τα έργα μας. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός, να υπάρχει ένα λατομείο στον τόπο μας και να μην μεγαλώνουμε το κόστος και να το φτάνουμε σε δυσθεώρητα ύψη. Άρα πρέπει να βρεθεί μια λύση». Ο κ. Γκοσλιόπουλος επεσήμανε επίσης ότι: «τον πρώτο λόγο έχει ο δήμος Καστοριάς, στον οποίο ανήκει το λατομείο. Πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει ο δήμος Καστοριάς. Και εφόσον υπάρχει δυνατότητα και περιθώριο να κουβεντιάσουμε οι τρεις δήμοι, εγώ είμαι στην διάθεση των υπολοίπων συναδέλφων να καθίσουμε να το κουβεντιάσουμε. Χθες άκουσα την πρόταση του κ. Κεπαπτσόγλου. Συμφωνώ καταρχήν με αυτή την πρόταση, αλλά δεν έχω μιλήσει προσωπικά ούτε με τον κ. Κεπαπτσόγλου, ούτε με τον κ. Κορεντσίδη. Τις επόμενες ημέρες πιστεύω ότι ο κ. Κορεντσίδης θα μας καλέσει να καθίσουμε σε ένα τραπέζι, να δούμε τα δεδομένα και να πάρουμε μια απόφαση πάντα με το βλέμμα ότι το λατομείο πρέπει να λειτουργεί στον τόπο μας».

Κατερίνα Σπύρου: «Να μας πει ο κ. Κορεντσίδης ποια συμφέροντα εξυπηρετεί»

«Καταρχάς λυπάμαι πάρα πολύ για το επίπεδο του δημάρχου, για τον τρόπο και τους χαρακτηρισμούς με τους οποίους απευθύνεται στο πρόσωπό μου. Ποιος έχει πάρει τον κατήφορο θα φανεί πολύ σύντομα», είπε η κ. Σπύρου και συνέχισε: «Θέλω να μας πει ο δήμαρχος εάν το λατομείο δεν είναι κερδοφόρο γιατί υπάρχει τέτοιο ενδιαφέρον από τους ιδιώτες. θα ήθελα, λοιπόν, να παραδεχτεί ότι η δημοτική Αρχή είναι ανίκανη να το λειτουργήσει. Αναφορικά με τον κ. Κεπαπτσόγλου και ποια συμφέροντα εξυπηρετώ το έχω αποδείξει μέχρι τώρα. Μάλιστα αν δείτε την επιστολή μου η πρότασή μας είναι να το δουλέψουμε πρώτα εμείς και παράλληλα αναφέρω ότι η πρόταση Κεπαπτσόγλου ήταν πολύ σοβαρή. Όταν έκανε την πρόταση, τον συνάντησα και μου μίλησε για το λατομείο. Είκοσι χρόνια έχει δουλέψει εκεί και ξέρει τη δουλειά. Ο κ. Κορεντσίδης είναι δήμαρχος του ενός χρόνου και έχει πλήρη άγνοια. Ποιον θα εμπιστευτώ δηλαδή. Θα αφήσουμε την πρόταση Κεπαπτσόγλου να πέσει κάτω χωρίς να την εξετάσουμε; 
Δυστυχώς βλέπουμε ότι η απόφαση είναι ειλημμένη και δημόσια είπε ότι είναι η πιο σωστή απόφαση αυτή της εκμίσθωσης. Να μας πει λοιπόν αυτός ποια συμφέροντα εξυπηρετεί εκείνος. Εγώ δεν θα το αφήσω αυτό το θέμα να περάσει έτσι. Και όσον αφορά τις προτάσεις μας που κάθε φορά μιλάει ειρωνικά, θα του πω μέχρι τώρα, όποια πρόταση κατέβασε η ομάδα μας βγήκε αληθινή. Τα θαλάσσωσε με τους παιδικούς και τις απολύσεις, με τα τέλη που τελικά ακολούθησε τη γραμμή που προτείναμε εμείς πέρυσι, και πολλά άλλα. Δεν θα ανεχτώ άλλες προσβολές και συκοφαντίες.
Θα σας πω και κάτι πολύ σημαντικό. Ο δήμαρχος θυμάται τη ΜΑΚΕΔΝΟΣ όποτε τον συμφέρει. Στη ΜΑΚΕΔΝΟΣ λοιπόν παρενέβη για την απόφαση αυτή την οποία ο κ. Πέλκας δεν ήθελε να υπογράψει και αντέδρασε»
.

Γιώργος Μόσχος: «Αυτό θεωρείται νοικοκύρεμα και συμμάζεμα σε έναν δήμο; Να βγάλουμε όλες τις δομές από πάνω μας;»

«Ο κ. Κορεντσίδης έχει σημαία του το συμμάζεμα και το νοικοκυριό. Για έναν δήμαρχο, δηλαδή, σε μια περιοχή και υπάρχουν δομές όπως αυτές της ΜΑΚΕΔΝΟΣ, είναι συμμάζεμα να τις αποβάλλει από πάνω του; Δεν θέλει καμία ευθύνη, δεν θέλει να εργαστεί. Δεν θέλει να ασχοληθεί με κάποια θέματα που φέρνουν πνοή και ανάπτυξη σε έναν τόπο, αντ’ αυτού τα δίνει ή τα ενοικιάζει σε οποιονδήποτε. Αυτό θεωρείται νοικοκύρεμα και συμμάζεμα σε έναν δήμο; Αν βγάλουμε όλες τις δομές από πάνω μας και μείνουμε σε ένα γραφείο να διαχειριζόμαστε την περιοχή γύρω από αυτό, τους υπαλλήλους και το προσωπικό, αυτό δεν είναι νοικοκύρεμα» τόνισε ο κ. Μόσχος και συνέχισε: «Είναι τόσο μεγάλη η αγάπη που έδειξε στο κομμάτι της ΜΑΚΕΔΝΟΣ που θέλω να θέσω στον “αέρα” το ερώτημα. Σαν δήμαρχος, αν είχε την περιέργεια και την ευαισθησία να “ανεβεί” στον χώρο του λατομείου, να ζητήσει στοιχεία. Να δει τον χώρο. Να δει τα μηχανήματα και να δει πραγματικά αυτό που πάει να διαχειριστεί. Γιατί εδώ ειπώθηκε και ένα πολύ μεγάλο ψέμα από το στόμα του δημάρχου. Μιλάει για μια οριστική απόφαση που πήρε το Δ.Σ. της ΜΑΚΕΔΝΟΣ, να πάει στην εκμίσθωση.
Δια περιφοράς έγινε μια κουβέντα από το Δ.Σ. της ΜΑΚΕΔΝΟΣ, σε περίπτωση που δεν μπορεί ο Δήμος να χρηματοδοτήσει-λειτουργήσει το λατομείο, να πάμε σε έναν νομικό σύμβουλο, να κάνουμε μια διακήρυξη, να δούμε τους όρους και αν συμφωνούμε με αυτούς και δεν μπορούμε να το λειτουργήσουμε, τότε να πάμε σε εκμίσθωση»
.

Για την πρόταση του δήμαρχου Άργους Ορεστικού, Πάνου Κεπαπτσόγλου είπε πως: «Δεν μπορεί να αναιρείς τις προσπάθειες και τους αγώνες ενός ανθρώπου, που κράτησε αυτή την επιχείρηση επί των ημερών του, όσο ήταν διευθυντής, υγιή. Πιανόμαστε, όμως, από συγκεκριμένες ημερομηνίες και από συγκεκριμένους χρόνους που δεν υπήρχαν και έργα. Ας πάρουμε, λοιπόν, από την έναρξή του, από κοινότητα ακόμη, αυτού του συγκεκριμένου λατομείου μέχρι και το 2012-2014, που υπήρχαν και έργα. Ας πάρουμε αυτή την εικόνα των προγενέστερων ετών.
Αλλά εμάς τι μας βολεύει; Όταν δεν θέλουμε να ασχοληθούμε, μας βολεύει να αρκεστούμε σε ένα κομμάτι, το οποίο δεν έχει καλή εικόνα και σύμφωνα με αυτό να βαδίσουμε και να σερβίρουμε στον κόσμο το… κερασάκι και να του πούμε, κοίτα, έχουμε μια εικόνα ότι αυτό γονάτισε, ναυάγησε. Την προηγούμενη πενταετία, πάντως, αυτοί που το παρέλαβαν έστω και με χρέη, το κράτησαν ανοιχτό. Εμείς το κλείσαμε».

Δια-μάχη on air

Να σημειωθεί ότι οι… εκρήξεις ξεκίνησαν από εχθές Τρίτη, όταν στον αέρα του Antennes διασταύρωσαν τα ξίφη τους οι κ.κ. Γ. Μόσχος, Αλ. ταμήλιας, Σ. Πέλκας, Κ. Σπύρου και Χρ. Λέκκος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here