Τρεις εργαζόμενοι του εργοστασίου αγνοούνται – Σε κατάσταση σοκ ο φύλακας που μόλις είχε αλλάξει την βάρδια του και έφευγε για το σπίτι του – «Μεγάλοι ογκόλιθοι έχουν εκτιναχθεί σε απόσταση 200-300 μέτρων», είπε ο πύραρχος Αντώνης Καλαΐδόπουλος

Τρεις άνθρωποι αγνοούνται και ένας τραυματίστηκε από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε εργοστάσιο εκρηκτικών υλών σήμερα στις 8.15 το πρωί στην περιοχή Ιτέας Γρεβενών.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία το εργοστάσιο που ανήκει στην εταιρία ΕΛΤΕΚ έχει καταστραφεί ολοσχερώς ενώ πληροφορίες τόσο από την Πυροσβεστική όσο και από την Αστυνομία αναφέρουν ότι οι τρεις αγνοούμενοι είναι εργαζόμενοι της μονάδας.

Οι δύο από τρεις που αγνοούνται είναι από το χωριό Δημητρα και την πόλη των Γρεβενών ενώ ο τρίτος από χωριό της Κοζάνης.

grevena1
grevena2
grevena3
grevena4

Ο φύλακας του εργοστασίου που μόλις είχε αλλάξει την βάρδια του και έφευγε για το σπίτι του είναι τραυματισμένος και μεταφέρθηκε σε κατάσταση σοκ στο νοσοκομείο Γρεβενών.

«Υπάρχουν τρεις αγνοούμενοι , οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες ήταν μέσα στο κτίριο που έγινε η έκρηξη . Το κτίριο έχει εξαΰλωθεί . Ο φύλακας δεν έχει τραυματιστεί αλλά έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο σε κατάσταση σοκ»,  είπε νωρίτερα στο protothema.gr o αντιδήμαρχος Γρεβενών Χρήστος Τριγώνης.

Αυτή την ώρα στο εργοστάσιο επιχειρούν 22 άνδρες της πυροσβεστικής μεταξύ των οποίων και στελέχη της ΕΜΑΚ, προκειμένου να εντοπίσουν τους τρεις αγνοούμενους.

«Κρανίου τόπος, υπάρχουν κομμάτια από σάρκες»

Πύραρχος που βρίσκεται στο σημείο της έκρηξης μίλησε στο OPEN για την κατάσταση που επικρατεί. «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει φωτιά, η περιοχή είναι κρανίου τόπος, από την έκρηξη ταρακουνήθηκαν τα γύρω χωριά», είπε ο Αντώνης Καλαΐδόπουλος.

«Μεγάλοι ογκόλιθοι έχουν εκτιναχθεί σε απόσταση 200-300 μέτρων», είπε επίσης ο κ. Καλαϊδόπουλος.

Κατά τις πληροφορίες του, η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 8 το πρωί και όπως ανέφερε, δεν είχαν πάει όλοι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο.

«Υπάρχουν κομμάτια από σάρκες» ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή όσο ο σεισμός του 1995…»

Ο κ.Δημήτρης Παλέγκας κάτοικος της Ιτέας Γρεβενών ανάφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ότι «η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή και νοιώσαμε την γη και τα σπίτια μας να ταρακουνιούνται όπως στον σεισμό του 1995…».

Μίλησε για ένα τεράστιο σύννεφο καπνού που υψώθηκε εκατοντάδες μέτρα πάνω από το έδαφος κι ότι τα γύρω χωράφια σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων από την περίφραξη του εργοστασίου έχουν γεμίσει με κομμάτια από μπετόν και σίδερα που προέρχονται τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου.

Ο δήμαρχος Γρεβενών κ Γιώργος Δασταμάνης δήλωσε ότι η έκρηξη ακούστηκε και μέσα στην πόλη ενώ ο ήχος της έφτασε έως τον Δήμο Δεσκάτης Γρεβενών και στην Αιανή Κοζάνης. Ορισμένες εγκαταστάσεις του εργοστασίου που παρήγαγε εκρηκτικές ύλες για λόγους ασφαλείας είναι κάτω από το έδαφος ενώ σύμφωνα με τον αξιωματικό της πυροσβεστικής που βρίσκεται στο σημείο «το εργοστάσιο έχει μετατραπεί σε μια άφορφη μάζα από μπάζα και σίδερα».

protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here