Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, μετά τις εξελίξεις στο χθεσινό δημοψήφισμα, δήλωσε  ότι σε λίγες ημέρες είτε θα υπάρξει συμφωνία με την αντιπολίτευση είτε θα στηθούν πρόωρες κάλπες – Αύριο ξεκινούν οι συνομιλίες για συμφωνία

Τις επόμενες ημέρες θα καταστεί σαφές εάν υπάρχει κλίμα για συμφωνία με την αντιπολίτευση των Σκοπίων για συνταγματική αναθεώρηση είτε η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, ανέφερε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ., μία ημέρα μετά το δημοψήφισμα στα Σκόπια

Ο Ζόραν Ζάεφ, καλείται τις επόμενες ημέρες να βρει τις ψήφους 11 βουλευτών, ώστε να εξασφαλίσει την απαιτούμενη πλειοψηφία των 2/3 για να προχωρήσει σε συνταγματικές αλλαγές που προβλέπονται στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Οι συζητήσεις, ανακοίνωσε ο Ζάεφ, θα ξεκινήσουν αύριο, ενώ χαρακτήρισε ως ύστατη λύση την προκήρυξη εκλογών.

«Φυσικά και υπάρχει ενδεχόμενο εκλογών. Ο νόμος και το Σύνταγμα προβλέπουν τις επόμενες κινήσεις. Αλλά ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να καταλήξουμε σε συμφωνία», τόνισε.

«Εάν όμως οι συζητήσεις αποτύχουν, τότε θα πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές», επισήμανε, προσδιορίζοντας το χρόνο διεξαγωγής τους προς το τέλος Νοεμβρίου.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ κάλεσε τους πάντες να δείξουν πολιτική ωριμότητα, αφού κανείς δεν προσφέρει άλλη εναλλακτική για ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ ή κάποια συμφωνία που θα είναι καλύτερη από αυτή των Πρεσπών.

protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here