«Θεωρώ ότι η σύλληψη των δύο ήταν προγραμματισμένη, προσχεδιασμένη ήταν κίνηση που είχαν ετοιμάσει οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις με εντολή Ερντογάν προκειμένου να δημιουργήσουν το περιβάλλον εκείνο για να έχουμε την ομηρία και τελικά στη συναλλαγή για τους 8» είπε ο υπ. Άμυνας

Στον ισχυρισμό ότι η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών την 1η Μαρτίου από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ήταν προσχεδιασμένη και «με εντολή Ερντογάν» προχώρησε ο Πάνος Καμμένος.

Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Άμυνας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη η σύλληψη των δύο στρατιωτικών έγινε για να δημιουργηθεί το περιβάλλον ώστε να υπάρξει τελικά συναλλαγή για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που έφτασαν στην Ελλάδα μια ημέρα μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος το 2016.

«Θεωρώ ότι η σύλληψη των δύο ήταν προγραμματισμένη, προσχεδιασμένη ήταν κίνηση που είχαν ετοιμάσει οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις με εντολή Ερντογάν προκειμένου να δημιουργήσουν το περιβάλλον εκείνο για να έχουμε την ομηρία και τελικά στη συναλλαγή για τους 8» είπε ο Πάνος Καμμένος στο real fm.

«Δεν θεωρώ ότι ήταν μια πράξη που έγινε κατά τύχη. Βρήκαν την ευκαιρία σε μια νύχτα με χιόνια να κάνον πράξη ένα προσχεδιασμένο σχέδιο» πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας.

Θα οδηγήσω τη χώρα στις εκλογές για το Σκοπιανό

Όσον αφορά το Σκοπιανό επανέλαβε ότι «όποτε έρθει η συμφωνία στη Βουλή, αν περάσουν οι διαδικασίες από τα Σκόπια, οι ΑΝΕΛ θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση».

«Άρα εκλογές;» ρωτήθηκε ο υπουργός Άμυνας και απάντησε «ακριβώς εκλογές».

«Αν φέρουν αυτή τη συμφωνία στη Βουλή, θα φύγω από την κυβέρνηση, το έχω πει στον πρωθυπουργό. Έχουμε δέσμευση στο καταστατικό των ΑΝΕΛ» συμπλήρωσε και εξήγησε: «Δεν θα επιτρέψω με τη δική μου συναίνεση να ψηφιστεί η συμφωνία. Από τη στιγμή που αποφασίσει ο πρωθυπουργος να τη φέρει στη Βουλή θα πάω στον πρωθυπουργό για να του πω ότι αποσύρουμε τη εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και θα πάω να το ανακοινώσω στον Πρόεδρο της Δημοκρατιάς».

«Θα οδηγήσω στη χώρα σε εκλογές και εάν οι Έλληνες πολίτες την επιλέξουν μέσω της ΝΔ, του Ποταμιού ή άλλου, θα ακολουθήσω την πλειοψηφία. Ή υπάρχει και η λύση του δημοψηφίσματος. Δεν καταλαβαίνω γιατί να γίνεται στα Σκόπια και όχι στην Ελλάδα;» κατέληξε για το θέμα ο Πάνος Καμμένος.

Να διερευνηθεί η παρουσία της κάμερας στη κυβερνητική σύσκεψη της 23ης Ιουλίου

Ερωτηθείς για την τραγωδία με τη φωτιά στο Μάτι ο υπουργός Άμυνας επέμεινε στη ρητορική περί αυθαιρέτων και παρατήρησε ειδικά για το θέμα του κυβερνητικού σόου το βράδυ της 23ης Ιουλίου ότι «αυτό που έγινε στην ενημέρωση του πρωθυπουργού, που μπήκε κάμερα, πρεπει να διερευνηθεί. Μια κάμερα σε ένα κέντρο διαχείρισης κρίσεων παίρνει πράγματα που δεν πρέπει να πάρει. Θα δούμε τη ροή των πληροφοριών, ήταν σημαντικό ότι ο πρωθυπουργός ήταν εκεί».

protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here