Αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης Άργους Ορεστικού για σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου για τις εξελίξεις στο ΓΝ Καστοριάς.
Η κυβέρνηση της Ν.Δ προχωρά το σχέδιο που ακολουθήσαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, για συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας. Στο νοσοκομείο της Καστοριάς οι εξελίξεις είναι τραγικές, καθώς δρομολογούνται απολύσεις υγειονομικών με ότι αυτό συνεπάγεται για τις παροχές υγείας για το λαό μας.
Οι συμβάσεις 7 γιατρών (5 παθολόγοι, 2 παιδίατροι) του νοσοκομείου Καστοριάς δε θα ανανεωθούν, με αποτέλεσμα την περαιτέρω τραγική υποστελεχωση του. Αυτές οι εξελίξεις έρχονται να προστεθούν στις ήδη δεκάδες απολύσεις εργαζομένων στο νοσοκομείο που εργάζονταν με συμβάσεις covid.
Αυτές οι εξελίξεις εντάσσονται στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για το νέο ΕΣΥ που είναι στα πλαίσια των γενικότερων αντιδραστικών αλλαγών που αφορούν την παραπέρα εμπορευματοποίηση της Υγείας. Ανοίγουν το δρόμο για παραπέρα εκχώρηση σε επιχειρηματίες υπηρεσιών που μέχρι σήμερα καλύπτει ο δημόσιος τομέας Υγείας.
Ζητούμε τη άμεση σύγκληση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου, ώστε να συζητηθεί το θέμα, να παρθεί απόφαση για την άμεση ανανέωση των συμβάσεων, να μην γίνουν απολύσεις στο Γ.Ν Καστοριάς και να πιέσουμε, προς πάσα κατεύθυνση, ώστε να στελεχωθεί τόσο το νοσοκομείο, όσο και τα κέντρα υγείας της περιοχής.
Kαλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει θέση για αυτές τις αρνητικές εξελίξεις που θα συρρικνώσουν παραπέρα τις δημόσιες υποδομές υγείας.
Για την Λαϊκή Συσπείρωση Άργους Ορεστικού
Γραμμένου Αννέτα
Αθανασιάδης Κώστας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here