Εκτός ελέγχου μαίνεται το μεγάλο μέτωπο που έχει ξεσπάσει από νωρίς το πρωί του Σαββάτου στη Λέσβου. Ισχυρές επίγειες δυνάμεις επιχειρούν στο σημείο, με κατοίκους να εκφράζουν παράπονα ότι δεν έχουν δει εναέρια μέσα.

Εδώ και δύο ώρες έχει δοθεί από τη δημοτική αρχή προφορική εντολή εκκένωσης του χωριού Βατερά, ενώ, λίγο μετά τις 12 οι άνεμοι άλλαξαν φορά και έφεραν την πύρινη λαίλαπα μέσα στον οικισμό.

Ήδη, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, υπάρχουν αναφορές για δύο σπίτια καμένα, ενώ ο δήμαρχος, Ταξιάρχης Βέρρος, ανέφερε ότι έχει καεί ένα εστιατόριο και απειλείται και ένα ξενοδοχείο. Για εκκένωση του οικισμού εστάλη και μήνυμα από το 112.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο υπάρχουν δύο μέτωπα τα οποία, πλέον, έχουν ενωθεί και απειλούν το χωριό, ενώ ο ίδιος θεωρεί πολύ δύσκολο να μην υπάρξουν καταστροφές σε οικήματα.

Ο καπνός έχει πνίξει ολόκληρη την περιοχή, δυσχεραίνοντας και το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, ενώ οι κάτοικοι στα Βατερά καταγγέλλουν ότι δεν έχουν δει εναέρια μέσα να επιχειρούν στο σημείο εκείνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here