Την πόρτα της εξόδου από την εκλογική διαδικασία βλέπει ο Σπύρος Πνευματικός, καθώς η ΝΔ αναγκάστηκε να τον βγάλει από τα ψηφοδέλτιά της μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσαν τα άκρως κυνικά και ανάλγητα σχόλιά του για τη διαλογή καρκινοπαθών ασθενών.

Η κοινωνική οργή που «έσκασε» σαν βόμβα φαίνεται πώς δεν άφησε άλλη επιλογή στους άριστους από το να κάνουν «triage» (διαλογή) στα ψηφοδέλτιά τους, κατά πώς ο ίδιος πρότεινε -κάνοντας χρήση αυτού του όρου- στη χθεσινή ομιλία του να μπαίνουν ανθρώπινες ζωές στο ζύγι κόστους-οφέλους.

Οι δηλώσεις του «μαρτυριάρη» βουλευτή όμως δεν ήταν απλώς ένα λάθος ή μία διαστροφή του λόγου. Αποκαλύπτουν στην πραγματικότητα την κρυφή ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας για τη Δημόσια Υγεία, όπου θα επιχειρήσει -αν γίνει κυβέρνηση- να τελειώσει τη δουλειά που άφησε στη μέση την προηγούμενη τετραετία. Αυτή της υποβάθμισης του ΕΣΥ με ψαλίδισμα των κρατικών δαπανών και το ταυτόχρονο ξεπούλημα των δημόσιων υπηρεσιών και δομών υγείας στα ιδιωτικά συμφέροντα με γνώμονα το κέρδος και όχι τις ανάγκες των ασθενών και των εργαζομένων στα νοσοκομεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here