Ακόμα πιο… ελκυστικό είναι το «αγαπημένο» αυτοκίνητο των ληστών στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεση μας.

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΤΡΑΚΟΥΣΕΛΛΗ

 

Μάλιστα μετά και το τελευταίο αποκαλυπτικό άρθρο μας – ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ – και παρά του ότι πολλοί κάτοχοι πήραν τα μέτρα τους, οι κλοπές αυτοκινήτων smart έχουν αυξηθεί.

Ναι, αυτό είναι το αγαπημένο αυτοκίνητο των ληστών, με διαφορά μάλιστα από τη δεύτερη επιλογή τους, που είναι τα Range Rover παλαιότερη γενιάς. Σημειώστε δε, πως μέλη της σπείρας που είχαν ρημάξει τα Βόρεια προάστεια, συνελήφθησαν πέρσι, αλλά από ότι δείχνουν τα στοιχεία των κλοπών Range, η σπείρα δεν εξαρθρώθηκε ή δημιουργήθηκε νέα, η οποία αυξάνει τη δράση της τελευταία…

Σε ότι αφορά τα μικρά smart οι ληστές προτιμούν αυτά που έχουν κατασκευαστεί από το 1998 έως και 2014, που έχουν πολλά κοινά ανταλλακτικά, ενώ τελευταία στο στόχαστρό τους είναι και η ηλεκτρική έκδοση. Ακόμα δεν ακουμπάνε το καινούργιο, του οποίοι τα εξαρτήματα είναι διαφορετικά.

Η πληθώρα των αυτοκινήτων smart στη χώρα μας αλλά και η παλαιότητα του μοντέλου (βγάζουν πλέον ζημιές) έχει αυξήσει ραγδαία τη ζήτηση ανταλλακτικών, τα οποία ως καινούργια, σε τιμή είναι άνω του μέσου όρου (μην ξεχνάμε ότι είναι Mercedes!).

Από την άλλη όσο περνάνε τα χρόνια, τα αυτοκίνητα αυτά έχουν αλλάξει κατά μέσο όρο τρείς ιδιοκτήτες, με τους τελευταίους -συνήθως- να είναι οικονομικά πιο αδύναμοι, οπότε και αναζητούν στην αγορά φθηνότερα ανταλλακτικά.

smart του 2010

smart του 2010

Η έκφραση από τον άνθρωπο του ελεύθερου συνεργείου της γειτονιάς «θα ψάξω να βρω στην αγορά μεταχειρισμένο, αλλά χωρίς αποδείξεις για να το πάρουμε φθηνότερα…» ηχεί όλο και πιο συχνά στα αυτιά των κατόχων παλιών smart, Range Rover και όχι μόνο.
Στην ουσία -κατά μεγάλο ποσοστό- τα μαστόρια αυτά απευθύνονται σε ανθρώπους που έχουν συναλλαγές με τους διακινητές κλεμμένων αυτοκινήτων (τα οποία γίνονται ανταλλακτικά)…

Land Rover Range Rover Sport Supercharger του 2005

Land Rover Range Rover Sport Supercharger του 2005

Όπως είχαμε γράψει και σε παλαιότερο ρεπορτάζ μας, έχουν δημιουργηθεί κυκλώματα τα οποία υποδέχονται τα κλεμμένα αυτοκίνητα σε μηχνολογικά χειρουργεία και αφού τα λύσουν, πουλάνε τα ανταλλακτικά τους σε ελεύθερα συνεργεία (δηλαδή μη εξουσιοδοτημένα) τα οποία ούτε αποθήκες διατηρούν (εισερχόμενα, εξερχόμενα ανταλλακτικά), ούτε εκδίδουν τα τα ανάλογα παραστατικά (αποδείξεις, τιμολόγια) για τα ανταλλακτικά που τοποθετούνται.

Στους ληστές των αυτοκινήτων «παραγγέλνονται» δημοφιλή αυτοκίνητα (να έχουν πουληθεί αρκετά στην Ελλάδα) αλλά και πιο σπάνια, που δεν βρίσκονται εύκολα οικονομικά ανταλλακτικά…

newsauto.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here