Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση της επιτροπής εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας με ??έμα την έφεση

του Απόλλων Καλαμαριάς κατά της… υπ’ αριθμού 211/2016 απόφαση της Π.Ε/ΕΠΟ.

Σε μία χρονοβόρα διαδικασία που κράτησε περισσότερο από 1,5 ώρα , ολοκληρώθηκε η συζήτηση (εξ’ αναβολής) της έφεσης του Απόλλωνα, σχετικά με την τιμωρία και την αφαίρεση των έξι βαθμών.

Η συζήτηση σε αρκετά σημεία είχε ένταση, από τις δύο πλευρές, τις οποίες από την πλευρά του Απόλλων Καλαμαριάς εκπροσώπησε ο κ. Καϊμακάμης, ο οποίος προστέθηκε πρόσφατα στο νομικό επιτελείο της υπόθεσης και μαζί του είχε τον κ. Βαιρακτάρη και από την πλευρά της Δόξας Δράμας ο κ. Λίβας.

Τον λόγο πρώτος πήρε ο κ. Καϊμακάμης, ο οποίος ουσιαστικά υπεραμύνθηκε του αιτήματος του Απόλλων να καταπέσει η απόφαση του πρωτοβάθμιου οργάνου, ζητώντας μάλιστα να παραστεί ως μάρτυρας ο Σάββας Καλεντερίδης που ήταν και στην αίθουσα.

Ο πρόεδρος της επιτροπής και τα μέλη όμως, βάση της νομοθεσίας έπρεπε να αποφασίσουν αν πρέπει να γίνει δεκτό ή όχι το αίτημα, έτσι δικηγόροι και μη, αποχώρησαν για πέντε λεπτά από την αίθουσα και εισερχόμενοι άκουσαν την ετυμηγορία δια στόματος προέδρου ότι δεν γίνεται δεκτό να καταθέσει ως μάρτυρας ο κ. Καλεντερίδης.

Μάλιστα ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Σκουτέρης τόνισε χαρακτηριστικά πως θα εξεταστούν τα υπομνήματα και ο φάκελος και θα κριθεί εάν είναι απαραίτητο να κληθεί εκ των υστέρων ο κ. Καλεντερίδης για διευκρινίσεις.

Υπογραμμίστηκε χαρακτηριστικά ότι υπάρχει πιθανόν από δικονομική αμέλεια και ενώ στο άρθρο 35, όπου υπήρχε διχογνωμία την προηγούμενη εβδομάδα σχετικά με το αν η Δόξα έπρεπε να κληθεί ως διάδικος στην ένσταση της Καλαμαριάς ή όχι.

Επίσης, ερωτηματικό αποτελεί (το οποίο φυσικά θα εξετάσει η επιτροπή) η τοποθέτηση από πλευράς Δόξας Δράμας ότι στο φάκελο της Καλαμαριάς δεν υπήρχε σφραγίδα και ονοματεπώνυμο που να υπογράφει για λογαριασμό του σωματείου, κάτι το οποίο για την υπερασπιστική γραμμή της Δόξας αποτελεί παράλειψη ή αβάσιμη την ένσταση του Απόλλωνα.

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Καϊμακάμης μεταξύ άλλων στη τοποθέτησή του τόνισε πως η Δόξας Δράμας, κάνει αναφορά στην ένστασή της για πέντε αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές, χωρίς να ονομάσει ουσιαστικά τον Ορέστη Μένκα. Κατά τον Απόλλων Καλαμαριάς, αυτό σημαίνει ότι δεν προσδιορίζεται για ποιον από τους πέντε γίνεται η ένσταση και έτσι η ένστασή της είναι αόριστη και αβάσιμη.

Μάλιστα, χρησιμοποιήθηκε ως παράδειγμα από την πλευρά του κ. Καϊμακάμη η πρόσφατη περίπτωση και απόφαση ανάμεσα στον Απόλλων Αθηνών και ποδοσφαιριστή της Κασσιόπης.

Ισχυρίστηκε δε στην συνέχεια για μία ακόμη φορά ότι ο Μένκα είναι Έλληνας και διατηρεί το δικαίωμα να αγωνιστεί στην Εθνική Ελλάδας, απλά τους προηγούμενους μήνες λόγω των οικονομικών δυσπραγιών που επικρατούν σε ερασιτεχνικά σωματεία και ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, δεν κατέστη δυνατό να ολοκληρώσει τα έγγραφά του.

Λίγο αργότερα ο κ. Βαϊρακτάρης παίρνοντας τον λόγο, ζήτησε εκ νέου να καταθέσει ο κ. Καλεντερίδης βάση του άρθρου 32. Προς στιγμήν και για πέντε περίπου λεπτά, ο νομικός εκπρόσωπος αλλά και οι δικαστές αναζητούσαν για το αν οι λόγοι που επικαλείται ο κ. Βαϊρακτάρης εμπίπτουν στο άρθρο 32 ή 19 ή 21…

Ακόμη, μίλησε με παραδείγματα για το αν υπάρχει έννομο συμφέρον από πλευράς Δόξας Δράμας. Χαρακτηριστικό ήταν το παράδειγμα στο οποίο ανέφερε, λέγοντας πως ο Σκίμπε θέλει τον Ζέκα στην Εθνική, αλλά περιμένει να γίνει Έλληνας, ενώ στη περίπτωση του Απόλλωνα, ο Ορέστης Μένκα είναι Έλληνας, άρα έχει και το δικαίωμα να αγωνιστεί με την «γαλανόλευκη».

Τελευταίος μίλησε ο νομικός εκπρόσωπος της Δόξας Δράμας Αργύρης Λίβας, ο οποίος αφού τόνισε ότι ο κ. Καλεντερίδης δεν είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Απόλλωνα, αλλά ένα απλό μέλος του ποδοσφαιρικού τμήματος και σωστά δεν πρέπει να καταθέσει ως μάρτυρας. Σημείωσε χαρακτηριστικά αντικρούοντας τους ισχυρισμούς του Απόλλωνα πως τα άρθρα 23 και 19 συνδυαστικά αποδεικνύουν την κακή συμμετοχή του Μένκα και πως απαγορεύεται η αναγραφή πέντε αλλοδαπών και τους είναι αδιάφορο αν αγωνίστηκαν ή όχι (εν προκειμένου στον αγώνα με την ΑΕΠ Βατολάκκου).

Ο κ. Λίβας, στάθηκε χαρακτηριστικά σε ένα γεγονός το οποίο θα πρέπει να είναι και καταλυτικό για την απόφαση της επιτροπής. Στο γεγονός ότι ο κ. Μένκα θα έπρεπε σύμφωνα με το άρθρο 8/παράγραφος 3 του κανονισμού της FIFA, να αποσταλεί σχετικό αίτημα από τον ενδιαφερόμενο ποδοσφαιριστή, στην παγκόσμια ομοσπονδία και η οποία είναι η μόνη αρμόδια αφού συνεδριάσει να αποφασίσει για το αν έχει δικαίωμα να αγωνίζεται ως Έλληνας.

Επίσης τόνισε πως σε όλο αυτό το κενό διάστημα από το αίτημα μέχρι της οριστικής απόφασης, δεν έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί ούτε στην Εθνική Αλβανίας.

Τέλος, ανέφερε πως υπάρχει έννομο συμφέρον για την Δόξα Δράμας και ζήτησε το συντομότερο την δικαίωση της Δραμινής ομάδας.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση, σε μία ακόμη στιγμή έντασης που αξίζει να σημειώσουμε ότι κυριάρχησε στην δίωρη εκδίκαση της έφεσης, η πλευρά του Απόλλων Καλαμαριάς ζήτησε προθεσμία για να καταθέσει υπόμνημα το οποίο ούτε αυτό έγινε αποδεκτό από τον πρόεδρο κ. Σκουτέρη. Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του προέδρου της επιτροπής στο συγκεκριμένο αίτημα λέγοντας «δεν συντρέχουν λόγοι υποβολής υπομνήματος, ούτε και νέας προθεσμίας. Έχουμε όλα τα στοιχεία στα χέρια μας και το συντομότερο δυνατό θα βγει απόφαση».

Εκτίμηση του Πάμε Μπάλα που έδωσε για μία ακόμη φορά το παρών είναι πως το αργότερο την Πέμπτη ή την Παρασκευή θα βγει η απόφαση.

vatolakkiotis.blogspot.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here