Στο «κόκκινο» ή για την ακρίβεια στο… σκούρο μπλε τοποθετεί ο ΕΟΔΥ Καστοριά, Κοζάνη και Γιάννενα στον χάρτης επίπτωση (τελευταίων δέκα ημερών) επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19, με βάση τον τόπο μόνιμης κατοικίας, ή προσωρινής διαμονής (για τους προσωρινά διαμένοντες).

Όπως αποκάλυψε χθες η sentra.com.gr κορυφαία στελέχη του ΕΟΔΥ εκφράζουν ανησυχία για την εξέλιξη της πανδημίας στην Καστοριά το τελευταίο διάστημα.

Τόσο η άνοδος των τελευταίων ημερών (με τα επιπλέον 17 κρούσματα που ανακοινώθηκαν πριν λίγο, φτάσαμε τα 44 τις τελευταίες πέντε μόνο ημέρες), όσο και η προέλευσή τους ανησυχεί τον ΕΟΔΥ, οι κεφαλές του οποίου αναμένουν μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων, κάτι που ίσως φέρει νέα μέτρα.

Μάλιστα, μαθαίνουμε από έγκυρη πηγή, ότι κορυφαίος λοιμωξιολόγος της Επιτροπής διερευνά αν εφαρμόζονται τα στοιχειώδη στην Καστοριά, και σε τι επίπεδα κυμαίνονται οι «αντιρρησίες» της μάσκας!

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής Επιστημόνων του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη COVID – 19, στην οποία προέδρευσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τα μέλη της Επιτροπής επικέντρωσαν το ζωηρό ενδιαφέρον τους στους νομούς ΙωαννίνωνΚοζάνης και Καστοριάς.

Σε επικοινωνία με τον επικεφαλής του ΕΟΔΥ, Σωτήρη Τσιόδρα η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς, Ολυμπία Τελιγιορίδου. για τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στην περιοχή ο κ. Τσιόδρας, τόνισε την αναγκαιότητα της τήρησης των μέτρων: «Οφείλουμε να τηρούμε τις οδηγίες των ειδικών σχολαστικά για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και την κοινωνία μας. Προσοχή λοιπόν από όλους και όλες μας. Το κάναμε ήδη μια φορά και τα καταφέραμε. Μπορούμε και πάλι!», είπε στη βουλευτή.

Χθες, Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 19 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων 6 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 6 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, 17 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς, εκ των οποίων 5 συνδέονται με γνωστές συρροές και 29 κρούσματα από Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστές συρροές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here