ΕΠΟ, Super League και Football League φάνηκαν ασυνεπείς ως προς το εγγυητικό ταμείο των ποδοσφαιριστών και αναμένον??αι ραγδαίες κινητοποιήσεις από τον ΠΣΑΠ. 

Ο ΠΣΑΠ σκοπεύει να φτάσει στα άκρα το θέμα για το εγγυητικό ταμείο το οποίο παραμένει ανενεργό παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμόδιων φορέων του ποδοσφαίρου, σύμφωνα με πληροφορίες του Onsports.

Από τη Διοίκηση του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών είχε δοθεί προθεσμία στα μέσα του περασμένου Σεπτεμβρίου προς τις ΕΠΟ, Super League και Football League, η οποία εξέπνευσε σήμερα.

Κανείς από τις διοργανώτριες αρχές ή την ΕΠΟ, σύμφωνα με πληροφορίες μας, δεν μερίμνησε να τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις του για την ενεργοποίηση του εγγυητικού ταμείου, παρά το γεγονός ότι από τις αρχές του 2013 υπογράφτηκε μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές, το οποίο όλο μένει στα… χαρτιά.

Ο ΠΣΑΠ είχε προειδοποιήσει ότι θα μπει λουκέτο στα επαγγελματικά πρωταθλήματα (Super League, Football League, Κύπελλο Ελλάδας) εάν η υπόθεση δεν τρέξει άμεσα και φαίνεται ότι το ποτήρι ξεχείλισε.

Αναμένονται ραγδαίες κινητοποιήσεις καθώς όπως λένε οι πληροφορίες μας, θα φτάσουν μέχρι και την επ’ αόριστον απεργία των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών από την αγωνιστική δραστηριότητα μέχρι να δοθεί λύση σ΄ ένα τόσο σημαντικό θέμα.

Το ποσό που χρειάζεται για να λειτουργήσει το εγγυητικό ταμείο υπολογίζεται γύρω στο 1 εκάτ. ευρώ, το οποίο πρέπει να καταβληθεί από την ΕΠΟ, την Super League και την Football League που φαίνεται να μην ασχολούνται και τόσο με το σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει, με δική τους ευθύνη.

Ρωτήσαμε επιπλέον και μάθαμε ότι το μεγαλύτερο ποσό που πρέπει να δοθεί ανήκει στην Super League, η οποία ακόμα αναζητά κεντρικό χορηγό για το πρωτάθλημα και επιπλέον έχει απλήρωτους τους διαιτητές από τα περσινά πλέι οφς.

Όσον αφορά το εγγυητικό ταμείο και την χρησιμότητα του, η άμεση λειτουργία του θα σημάνει και την οικονομική βοήθεια των παικτών οι ομάδες των οποίων υποβιβάζονται σε ερασιτεχνική κατηγορία και μένουν απλήρωτοι.

 

Onsports

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here