Σε πολύ οικείο περιβάλλον κλήθηκε ο «δικέφαλος» να αναμετρηθεί φιλικά με την Καστοριά, κάνοντας με άνεση «κτήμα» του τη νίκη με σκορ 58-94.

Ρεπορτάζ – φωτογραφίες: Δαμιανός Δέλλιος

Στο φιλικό «ραντεβού» των δύο ομάδων, το δεύτερο μετά από τριάντα χρόνια, ο «μαυραετοί» του Ηλία Παπαθεοδώρου, από τη μία, επικράτησαν  χωρίς να κοπιάσουν ιδιαίτερα και με σκορ 58-94, ενώ, από την άλλη, από κοινού με τους  «γουναράδες», έκαναν τους πολυπληθείς φίλους του μπάσκετ του νομού μας και όχι μόνο να παραληρούν από ευδαιμονία για το πολύ καλό θέαμα που τους έλαχε να παρακολουθήσουν.

Μνήμες, λοιπόν, του 1988, όταν- για πρώτη φορά στην Ιστορία των δύο συλλόγων- συναντήθηκαν σε φιλικό περιβάλλον η Καστοριά και ο ΠΑΟΚ, «ξύπνησαν» -πριν από λίγο- στο Κλειστό «Δημήτρης Διαμαντίδης», όπου οι «γουναράδες» και οι «μαυραετοί» ευτύχησαν να… συστηθούν και πάλι μετά από τριάντα ολόκληρα χρόνια, σε μια- εκ νέου- μεταξύ τους φιλική αναμέτρηση.

Η 8η Σεπτεμβρίου 2018, τέλος, θα μείνει για πάντα και, μάλιστα, για πολλούς λόγους χαραγμένη στη μνήμη των φίλων του μπάσκετ στην Καστοριά, κύρια, όμως, θα μείνει τυπωμένη στις μνήμες των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ στο γειτονικό Αμύνταιο, οι οποίοι, αλήθεια είναι, ότι μετά τη λήξη του αγώνα έκαναν τα πάντα για να αποσπάσουν ένα αυτόγραφο ή να φωτογραφηθούν με τους παίκτες του «δικέφαλου» του βορρά.

Χρήσιμα συμπεράσματα- ενόψει των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων των ομάδων τους- έβγαλαν οι προπονητές των δύο ομάδων: Νίκος Καραγιάννης και Ηλίας Παπαθεοδώρου

Είναι γνωστό σε όλους, ότι σε φιλικές αναμετρήσεις αυτοσκοπός δεν είναι η νίκη, αλλά ο τρόπος με τον οποίο οι δύο ομάδες βγάζουν επί αγωνιστικού χώρου όσα στις προπονήσεις μαθαίνουν να εφαρμόζουν σε συστήματα άμυνας κι επίθεσης.

Έτσι, και στη φιλική κόντρα της Καστοριάς με τον ΠΑΟΚ, το τελικό αποτέλεσμα δεν ήταν κάτι που κύρια απασχολούσε τους δύο προπονητές, αλλά το αν θα έβλεπαν τους παίκτες τους να κάνουν πράξη εκείνα που τους ζητούν να κάνουν στο παρκέ.

Και επί αυτού, οι δύο τεχνικοί, σίγουρα, έμειναν ικανοποιημένοι, το δήλωσαν, άλλωστε, μετά το τελευταίο άκουσμα της κόρνας από τη γραμματεία στη sentra.com.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here