Δεν υπάρχουν ζημιές σε ξενοδοχεία- Προσπαθούν να παρέχουν βοήθεια οπουδήποτε υπάρχει πρόβλημα

Χωρίς ζημιές από την θεομηνία που έπληξε τη Χαλκιδική είναι τα ξενοδοχεία της περιοχής, τα οποία ωστόσο προσπαθούν να παρέχουν βοήθεια οπουδήποτε υπάρχει πρόβλημα.

Την ίδια στιγμή, καθησυχαστικός εμφανίστηκε στην ΕΡΤ ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος και λόγος ανησυχίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι διευθύνσεις στα αρμόδια υπουργεία έχουν κινητοποιηθεί προκειμένου, όσο το δυνατόν συντομότερα, να αποκατασταθούν τα όποια προβλήματα. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος οι τουρίστες να διακόψουν τις διακοπές τους ή για όσους είχαν προγραμματίσει να έρθουν, να τις αναβάλλουν. Δεν είχαμε ζημιές σε κτίρια, οι ζημιές ήταν κυρίως σε εξωτερικούς χώρους, ωστόσο δόθηκε εντολή στις αρμόδιες διευθύνσεις του υπουργείου στην περιοχή της Χαλκιδικής, να ελέγξουν τις επιχειρήσεις στην περιοχή».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής κ. Γρηγόρης Τάσιος, επεσήμανε και αυτός ότι δεν έχουν παρατηρηθεί μέχρι στιγμής ζημιές σε ξενοδοχεία, ωστόσο «είμαστε επί ποδός όλοι, προκειμένου να βοηθήσουμε οπουδήποτε μπορεί να υπάρχει πρόβλημα». Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Τάσιος, οι ζημιές που έχουν καταγραφεί αφορούν κυρίως τα δίκτυα και τις υποδομές.

Σημειώνεται εδώ ότι ένας πολύ μεγάλος όγκος τουριστών στη Χαλκιδική προέρχεται από τις γειτονικές χώρες των Βαλκανίων, οι οποίοι μάλιστα επισκέπτονται τη χώρα μας οδικώς, εξ’ ού και το υπουργείο Τουρισμού έχει κινητοποιήσει και τα αρμόδια γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση.

Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here