Η Τουρκία, η οποία είχε προηγουμένως 10 πολεμικά πλοία στην περιοχή, απέστειλε αρκετά περισσότερα ναυτικά σκάφη στην περιοχή, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ – Το Σάββατο, το αμερικανικό ναυτικό πλοίο USNS Carson City T-EPF-7 έφτασε στη Μεσόγειο από τα Δαρδανέλλια

Η Τουρκία βρίσκεται σε πλήρη συναγερμό στην Ανατολική Μεσόγειο, με την έναρξη ρωσικών στρατιωτικών ασκήσεων και αμερικανών αντιτορπιλικών εξοπλισμένων με πυραύλους Tomahawk που στρέφονται προς την περιοχή ως δείγμα επιθετικότητας προς το τελευταίο ανταρτικό οχυρό της Συρίας, την Ιντλίμπ,

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι πάνω από 25 πολεμικά πλοία και σκάφη υποστήριξης και περίπου 30 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων των μαχητικών αεριωθούμενων αεροσκαφών και των στρατηγικών βομβαρδιστικών, θα συμμετάσχουν στις ασκήσεις της Μεσογείου που αναμένεται να διαρκέσουν από τις 1 Σεπτεμβρίου έως τις 8 Σεπτεμβρίου.

Με αυτές τις εξελίξεις, η Τουρκία, η οποία είχε προηγουμένως 10 πολεμικά πλοία στην περιοχή, απέστειλε αρκετά περισσότερα ναυτικά σκάφη στην περιοχή, ο ακριβής αριθμός των οποίων είναι άγνωστος.

Η Τουρκία έχει εκφράσει τις αντιρρήσεις της σε μια επίθεση στην Ιντλίμπ, λέγοντας ότι θα οδηγήσει σε καταστροφή και λαμβάνει κάθε μέτρο προφύλαξης για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της στα διεθνή ύδατα, όπως διατυμπανίζουν όλοι οι αξιωματούχοι του τουρκικού κράτους.

Αμερικανική επίθεση εναντίον της Συρίας

Ο Ανατόλι Αντόνοφ, πρεσβευτής της Ρωσίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, προειδοποίησε την Ουάσινγκτον την Πέμπτη ενάντια σε μία «αβάσιμη και παράνομη επιθετικότητα εναντίον της Συρίας». Ο Αντόνοφ δήλωσε ότι είπε στους αξιωματούχους των ΗΠΑ ότι η Μόσχα ανησυχεί για τα σημάδια πως οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζουν νέες επιθέσεις στη Συρία.

Τα πολεμικά σκάφη είναι έτοιμα

Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία, κρατούν τα πλοία τους στη Μεσόγειο σε πλήρη συναγερμό. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι τα αμερικανικά αντιτορπιλικά Karni και Ross θα είναι έτοιμα να χτυπήσουν τη Συρία εντός 24 ωρών.

Το Σάββατο, το αμερικανικό ναυτικό πλοίο USNS Carson City T-EPF-7 έφτασε στη Μεσόγειο από τα Δαρδανέλλια.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν προηγουμένως χτυπήσει τη Συρία, έχοντας στη διάθεσή τους πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο, την Ερυθρά Θάλασσα και τον κόλπο της Βασόρας με πυραύλους που έπληξαν στόχους του Συριακού καθεστώτος.

protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here