Ανοίγει αύριο το πρωί η πλατφόρμα
Που και πως θα κλείνονται τα ραντεβού για τους εμβολιασμούς
Η διαδικασία και τα… hotspot
Η ετοιμότητα των κέντρων εμβολιασμών
Μιλούν στον Antennes 93.6 και τον Χρήστο Νατσούλη, ο διευθυντής του κέντρου Υγείας Καστοριάς, Σταύρος Μαγαλιός, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καστοριάς, Λάζαρος Παπαδόπουλος, και ο γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καστοριάς, Γιάννης Σαββόπουλος

Υπ’ ατμόν βρίσκεται η Καστοριά με τη διαδικασία των ραντεβού για τον εμβολιασμό των πολιτών κατά του κορωνοϊού να ξεκινάει αύριο το πρωί.  Στη μάχη ρίχνονται πέραν του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας και τα φαρμακεία, τα οποία θα καταγράφουν και αυτά τα αιτήματα των πολιτών για εμβολιασμό. Το σχέδιο «Ελευθερία» ξεκινά και στην Καστοριά, με τον εμβολιασμό των συμπολίτες μας άνω των 85 ετών. Να σημειωθεί ότι από την περασμένη Παρασκευή μέχρι και σήμερα Δευτέρα, έχουν πραγματοποιηθεί 200 εμβολισμοί στην Καστοριά σε εργαζομένους σε Υγειονομικές μονάδες του νομού. Όλα τα στοιχεία για τη διαδικασία έδωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καστοριάς, Λάζαρος Παπαδόπουλος.

Σταύρος Μαγαλιός: «Με διπλές βάρδιες ο εμβολιασμός των πολιτών»

«Θέλω να ενημερώσω τον κόσμο ότι σήμερα Δευτέρα, η πρώτη ομάδα του προσωπικού από το Κέντρο Υγείας βρίσκεται ήδη είναι στο νοσοκομείο της Καστοριάς και εκπαιδεύεται για τον τρόπο διεξαγωγής των εμβολιασμών, ενώ αύριο θα ολοκληρώσουμε με τη δεύτερη ομάδα. Πρόκειται για μία πρωτόγνωρη εμπειρία και θεωρώ πως σε 10-15 μέρες από τη στιγμή που θα αρχίσουμε να εμβολιάζουμε, θα έχουμε την απόλυτη εμπειρία», επεσήμανε ο διευθυντής του κέντρου υγείας Άργους Ορεστικού, Σταύρος Μαγαλιός, εξηγώντας ότι η διαδικασία των εμβολιασμών θα γίνεται για περισσότερες από 12 ώρες καθημερινά, με το προσωπικό του ΚΥ Άργους Ορεστικού να εμβολιάζει τους συμπολίτες μας από τις 8:00 έως τις 15:00 και από τις τρεις το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ.

Γιάννης Σαββόπουλος: «Απαιτείται απόλυτος συντονισμός όλων των εμπλεκομένων»

Σε λειτουργία τίθεται πρακτικά από αύριο Τρίτη (αφού θα ανοίξει σήμερα μετά τις 8 το βράδυ) η πλατφόρμα emvolio.gov.gr, μπορούν να αντλούν πληροφορίες για τον εμβολιασμό κατά της covid-19. Οδηγίες βήμα βήμα για την διαδικασία έδωσε ο γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καστοριάς, Γιάννης Σαββόπουλος, εξηγώντας πως «η πρώτη φάση αφορά σε πολίτες άνω των 85 ετών, κάτι που θα ελέγχεται μέσω του ΑΜΚΑ των πολιτών. Αφού γίνει η εγγραφή, ο πολίτης θα λαμβάνει μήνυμα στο τηλέφωνό του με το ραντεβού, το σημείο και την ώρα εμβολιασμού. Παράλληλα, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα μιας αλλαγής του ραντεβού και αυτό μόνο για πολύ σοβαρό λόγο». Σημείωσε, μάλιστα, ότι λόγω της ευαισθησίας των εμβολίων, θα πρέπει να υπάρξει συντονισμός όλων των εμπλεκομένων από τους πολίτες μέχρι τα εμβολιαστικά κέντρα, ώστε να μην χάνονται τα ραντεβού, να μην ταλαιπωρούνται οι ηλικιωμένοι πολίτες και να μην υπάρχει συνωστισμός στα σημεία εμβολιασμού.

UPDATE ΤΡΙΤΗ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Άνοιξε η πλατφόρμα εμβολιασμών – Μόνο το Νοσοκομείο και ΚΥ Άργους Ορεστικού στη λίστα

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ξεκίνησε σήμερα και στην Καστοριά, η καταγραφή των πολιτών που επιθυμούν να εμβολιαστούν. Ενώ όμως επρόκειτο να είναι στη λίστα των κέντρων εμβολιασμών τα Κέντρα Υγείας Καστοριάς, Άργους Ορεστικού, ίσως και Μεσοποταμίας, αντ’ αυτών εμφανίζεται μόνο αυτό του Άργους και το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς, το οποίο θα ήταν εκτός λίστας.

Για την πρεμιέρα της πλατφόρμας εμβολιασμού πολιτών στην Καστοριά, μίλησε στον Χρήστο Νατσούλη και τον Antennes 93.6, ο γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καστοριάς, Γιάννης Σαββόπουλος. Να σημειωθεί ότι τα πρώτα ραντεβού κλείνονται για 19 – 23 Ιανουαρίου.
Σύμφωνα, πάντως, με τον διοικητή του Νοσοκομείου αυτή τη στιγμή υπάρχει επικοινωνία της διοίκησης με το υπουργείο Υγείας ώστε να δοθούν διευκρινήσεις και οδηγίες, αφού το Νοσοκομείο δεν ήταν στον προγραμματισμό να λειτουργήσει ως εμβολιαστικό κέντρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here